SRBI OSTALI DOSLEDNI Blokada institucija BiH na delu: Otkazana sednica Predstavničkog doma
Foto: Avaz.ba, Profimedia

zbog odluke valentina incka

SRBI OSTALI DOSLEDNI Blokada institucija BiH na delu: Otkazana sednica Predstavničkog doma

Bosna i Hercegovina -

Današnja 23. sednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine otkazana je zbog nedolaska političara iz Republike Srpske koji su zbog donošenja Zakona o negiranju genocida odlučili bojkotovati rad institucija BiH.

Ovu informaciju medijima potvrdio je Predrag Kojović (Naša stranka) koji se obratio medijima nakon proširene sednice Kolegijuma koja je prethodila.

"Upravo je završena proširena sednica Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i donesena je odluka da se današnja sednica otkaže. Nova će biti zakazana početkom devetog meseca", rekao je Kojović.

Dženan Đonlagić, član proširenog Kolegija ovog doma izjavio je:

"Nismo hteli da održimo sednicu jer nam nije omogućeno da donosimo odluke", kazao je Đonlagić.

Poslanik Naše stranke Predrag Kojović rekao je da će nova sednica biti zakazana početkom septembra, a

Adil Osmanović poslanik SDA kazao je da se današnja sednica nije mogla održati jer nije imala kvorum za rad i odlučivanje u prvom krugu.

"Zaključak je da ne idemo u daljnje usložnjavanje, da ostavimo prostora za dogovor i da se sednica odgodi za septembar i ona će tada biti održana došlo 13 poslanika iz RS ili ne došlo na sednicu", dodao je on.

Predstavnici iz Republike Srpske juče su najavili kako neće učestvovati u radu institucija BiH i zbog toga sednica nije mogla biti održana.

Lideri političkih partija iz Republike Srpske zaključili su da srpski predstavnici u institucijama BiH-Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BiH ne odlučuju.

Praktično to znači da se srpski predstavnici neće povući iz institucija, ali da neće učestvovati u radu i donositi odluke dok se ne reši pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track