DODIK: Duh Dejtona je oživeo! Imali smo već svoju Agenciju za lekove ali se to promenilo zbog obećanja ulaska u EU!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

nakon usvajanja zakona

DODIK: Duh Dejtona je oživeo! Imali smo već svoju Agenciju za lekove ali se to promenilo zbog obećanja ulaska u EU!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je važno što je Republika Srpska usvojila zakon kojim će se ponovo uspostaviti Agencija za lekove RS.

"Važno je da smo usvojili zakon. Moram da kažem da to nije ništa novo, mi smo imali svoju agenciju. To je nešto što smo već probali i videli da je dobro, ali zbog pritisaka, obećanja za ulazak u EU se to promenilo", rekao je Dodik novinarima, nakon što je parlament RS danas usvoji taj zakon.

Najavio je da će do 28. oktobra biti pripremljena sva potrebna dokumentacija.

Milorad Dodik
foto: Youtube prtscr / RTRS

Komentarišući upozorenja Visokog predstavnika u BiH Kristjana Šmita da se na taj način ozbiljno ugožavaju i osporavaju nadležnosti Agencije za lekove BiH, koja je jedina ovlašćena da reguiše nabavku lekova i medicinske opreme u BiH, Dodik je kazao da za njega Visoki predstavnik u BiH ne postoji.

"Ovaj što se zove Šmit je počeo da piše neka saopštenja. Ovo ne postoji… Da ima pravde i odgovornosti neko bi već proterao čoveka odavde, jer se lažno predstavlja", kazao je Dodik.

Dodao je da je "duh Dejtona oživeo", naglašavajući da neće popustiti u nameri da se Republici Srpskoj vrate njene nadležnosti, a da će istovremeno nastaviti da se bori za mir.

"Bićemo odlučni, nastavćemo ono što činimo. RS nema nameru da s bilo kakvim bezbednosnim snagama ulazi u Federaciju BiH ili bilo gde. Nastavljamo se boriti za mir, ekonomiju", naveo je Dodik.

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track