KRVNIČKI GA IZUDARAO DRŠKOM SEKIRE PO GLAVI: Žrtvi dugovao novac pa ga zatukao u šumi
Foto: Oslobodjenje.ba

brčko

KRVNIČKI GA IZUDARAO DRŠKOM SEKIRE PO GLAVI: Žrtvi dugovao novac pa ga zatukao u šumi

Bosna i Hercegovina -

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Aladina Bisera (37) kojom ga tereti za ubistvo Fethije Mihmića počinjeno u maju ove godine u mestu Jagodnjak kod Brčkog.

Biser je optužen da je u šumi udarcima tvrdim predmetom u predjelu glave, ramena i ruku žrtvu lišio života iz koristoljublja, piše Srpskainfo.

Optuženom je stavljeno na teret da je s ciljem da zadrži pevarno pribavljen novac od žrtve, kako bi izbegao da ga vrati, planirao, pripremio, a zatim i počinio ubistvo Mihmića.

Prema navodima iz optužnice koju je potvrdio Osnovni sud u Brčkom Biser je 31. maja ove godine, oko 7.30, autom odvezao oštećenog u naselje Jagodnjak, a zatim ga na makadamskom putu, izveo i poveo u šumu Gložđa, gde mu je udarcima drškom sekire u predelu glave, desnog ramena i leve šake nanio povrede usled kojih je nastupila trenutna smrt.

Kako se navodi u optužnici, ubistvu iz koristoljublja prethodilo je dugogodišnje poznanstvo optuženog Bisera i žrtve, pri čemu je optuženi u poslednje tri godine, lažno se predstavljajući kao geometar,

Konstantno je uzimao novac od Mihmića da bi mu navodno osigurao kupovinu nekretnine od distrikta Brčko.

U nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažno mu je prikazivao da može osigurati potrebne dozvole i putem geometra ubrzati postupak, ali da mu mora davati novac za navodne takse, postupke licitacije i geodetsku naknadu.

Kako mu je Mihmić povjerovao, u više navrata mu je predao oko 40.000 evra (80.000 KM), pri čemu ga je Biser radi plaćanja kontaktirao putem telefona, lažno se predstavljajući kao geometar Svetozar Vasiljević koji identitet je izmislio kako bi oštećenog držao u zabludi.

Nakon ubistva Biser je ubrzo otkriven i uhapšen, a 2. juna predat je Tužilaštvu Distrikta na daljnje postupanje tokom kojeg mu je odmah određen pritvor.

Trajanje pritvora prema Biseru u istrazi više je puta produžavano, a produženje ove mere Tužilaštvo je zatražilo i nakon podizanja i potvrđivanja optužnice kojom ga tereti za krivično delo ubistvo iz koristoljublja.

Prihvativši predlog, sud je optuženom produžio pritvor za još dva meseca obrazloživši to krivičnim delom za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posledice, ocenivši da bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda.

Kao i u najvećem broju ranije rasvetljenih ubistava u Brčkom, počinilac je i u ovom slučaju brzo otkriven, a istraga protiv njega okončana je podizanjem optužnice za manje od šest meseci, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track