RODBINA NASTRADALIH U NESREĆI U BUGARSKOJ TRAŽI NOVU ISTRAGU: Nejasno gde su nestale dragocenosti putnika!
Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

misterija

RODBINA NASTRADALIH U NESREĆI U BUGARSKOJ TRAŽI NOVU ISTRAGU: Nejasno gde su nestale dragocenosti putnika!

Severna Makedonija -

Rodbina poginulih i preživelih u nesreći autobusa Besa trans na magistralnom putu Struma zatražila je paralelnu istragu o nesreći pred Okružnim sudom u Perniku, javio je BNT.

Kako javlja dopisnik MIA iz Sofije, oni traže više informacija o nakitu vrednom nekoliko hiljada evra koji su stradali imali u izgorelom autobusu „Besa transa”.

Porodice nastradalih još čekaju na predmete, vlasništvo njihovih najmilijih, koji su sačuvani u nesreći. Bugarski istražni organi su ih vratili u Severnu Makedoniju, ali postupak za identifikaciju slučajeva još nije počeo.

Kjamuran Pajazitovski je naveo da postoje dokazi da je njegova snaja tokom putovanja sa sobom imala nakit vredan sedam hiljada evra. Zlato ne gori, naše vlasti treba da nam kažu da li imamo zlato, pohranjeni prtljag ili novac“, rekao je Pajazitovski za BNT.

Preživeli i rođaci poginulih takođe traže paralelnu istragu o uzrocima nesreće, pored krivičnog postupka koji je pokrenulo bugarsko tužilaštvo.

Predmet za obezbeđenje dokaza pokrenut je pred Okružnim sudom u Perniku. U slučaju Pernik, stručnjaci će preispitati krivine, markacije, putnu infrastrukturu.

Nacionalna istražna služba Bugarske prošlog meseca je identifikovala brzinu koja nije usklađena sa postojećim uslovima na putu kao glavnu verziju nesreće i naglasila da putna infrastruktura ispunjava standarde. Ukoliko se utvrdi da je isključivi krivac vozač, onda će krivični postupak biti obustavljen. Rodbina preminulog imaće pravo na potraživanja iz osiguranja vozača. Zahtevi će biti podneti u Bugarskoj, gde su limiti u skladu sa evropskim standardima i skoro 20 puta veći od onih u Severnoj Makedoniji, preneo je BNT.

Kurir.rs/Sloboden Pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track