ŠOK SNIMAK! DIREKTOR CENTRA ZA SOCIJALNI RAD POTPUNO GO RAZGOVARA SA ŽENOM! Seksualno ucenjivao majke za potvrde o dečjem dodatku
Foto: Twitter/FavouriteDajdza

uznemirujuće

ŠOK SNIMAK! DIREKTOR CENTRA ZA SOCIJALNI RAD POTPUNO GO RAZGOVARA SA ŽENOM! Seksualno ucenjivao majke za potvrde o dečjem dodatku

Bosna i Hercegovina -

Na društvenim mrežama objavljen je kompromitujući snimak na kojem se vidi bivši direktor Centra za socijalni rad Banovići Nevzet Tufekčić, optužen za seksualnu ucenu. Dobijao je i pretnje, preneo je Klix.ba

Snimak je najverovatnije napravljen pre otprilike dve godine, a Tufekčić je prikazan u trenutku kada je go, oblači donji veš i komunicira sa ženskom osobom. Video je uklonjen sa društvene mreže Fejsbuk ubrzo nakon objavljivanja, ali je od tada objavljen na Tviteru.

Deo snimka, koji je brzo postao viralan, prikazuje govor žene, koja, dok Tufekčić oblači donji veš, kaže da je opremila decu, kupila im odeću, obuću, knjige i sveske, a još uvek je ostalo, kako čuje, da dobije auto.

U komentarima su na Tufekčićev račun počele da sipaju optužbe u kojima se, između ostalog, navodi da je on, kao direktor Centra za socijalni rad, seksualno ucenjivao majke za potvrde o dečjem dodatku, kao i da je mnogi nisu pristali da dobiju hiljadu konvertibilnih maraka jednokratne novčane pomoći u zamenu za pružanje seksualnih usluga.

Iako se u komentarima može videti da su protiv Tufekčića podnesene prijave, nijedna nije stigla u Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, što je potvrđeno portalu. Inače, Tufekčić je nakon promene lokalne vlasti razrešen dužnosti direktora Centra za socijalni rad Banovići, zbog, kako je nezvanično potvrđeno za Klik.ba, zloupotrebe položaja.

Zamenila ga je Merima Numanović. Njeno imenovanje je polovinom prošle godine potvrdilo i Veće opštine Banovići. Vredi reći i da je simptomatično da je snimak objavljen na Fejsbuk grupi koja do te objave nije bila aktivna, u vreme kada znamo da je predizborna kampanja, doduše nezvanično, već počela i da je Tufekčić član Pokret za demokratsku akciju (PDA).

Takođe, preko prvobitne Fejsbuk grupe na kojoj je objavljen kompromitujući snimak, Tufekčiću je zaprećeno objavljivanjem novog sadržaja. „Nakon nekoliko prijava, prethodni post o Nevzetu Tufekčiću je uklonjen zbog kršenja pravila Fejsbuka. To nas neće sprečiti da otkrijemo celu istinu o ovom slučaju, a naši pratioci mogu da očekuju da ceo video snimak (uključujući i scene seksa) bude biti objavljen na drugim stranicama u narednih nekoliko dana, a mi ćemo ovdje podijeliti instrukcije za gledanje. Nevzet Tufekčić treba da se stidi svog postupka i javno se izvini prije nego što objavimo snimak", navodi se u objavi na stranici.

Povodom objavljivanja snimka na društvenim mrežama, sa portala klix.ba su kontaktirali i Tufekčića, koji do objavljivanja ovog članka nije odgovorio na naš upit.

On je, međutim, javno prokomentarisao pomenutu objavu na Fejsbuk stranici, rekavši da treba da se stide i odgovaraju oni koji su kršili osnovna ljudska prava i nezakonito pratili, vrebali, uređivali i zadirali u njegovu privatnost. Takođe je naglasio da je spot prljava igra i montaža.

„...a oni se kriju iza fejsbuk stranice...a svi znaju da je u pozadini politička igra i osveta što sam tužio instituciju za nezakonitu smjenu“, rekao je Tufekčić, ističući da neće bježati od odgovornost, ako se dokaže inkriminisano delo, ali i da odgovaraju i oni koji su ga nezakonito uhodili, bez naloga suda.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja