JASNA SELA SESTRI NA STOMAK I UDAVILA JE: Osuđena na 20 godina zatvora
Foto: Profimedia, Shutterstock

jezivo

JASNA SELA SESTRI NA STOMAK I UDAVILA JE: Osuđena na 20 godina zatvora

Bosna i Hercegovina -

Tuzlanka Jasna M. osuđena je na 20 godina zatvora jer je na brutalan način prošle godine ubila sestru. Kako se navodi u presudi, ona je sestru udavila.

Kantonalni sud u Tuzli je po optužnici Kantonalnog tužilaštva doneo i objavio prvostepenu i nepravosnažnu presudu za 53-godišnju Jasnu M. iz Tuzle zbog krivičng dela ubistva počinjenog na okrutan način i izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Kako su naveli iz Tužilaštva, Jasna M. je optužena da je u julu 2021. godine u tuzlanskom prigradskom naselju Dobrnja došla do kuće u kojoj živi njena sestra jer ju je prethodno nazvao sestrić i javio da je žena veoma uznemirena i da se ne oseća dobro.

"Nakon što je članovima porodice rekla da je ona tu i da će je spasiti, da nije potrebna hitna pomoć i da izađu iz kuće, sestri je sela na stomak, rukama zatvarala usta i pritiskala vrat. Tako je kod oštećene došlo do gušenja usled zatvaranja disajnih puteva i dotoka krvi i kiseonika u mozak što je izazvalo njenu smrt", navedeno je iz Tužilaštva.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track