PROTEST OPOZICIJE U BANJALUCI: Tvrde da su pokradeni na nedavnim izborima! VIDEO
Foto: RTRS

očekivano

PROTEST OPOZICIJE U BANJALUCI: Tvrde da su pokradeni na nedavnim izborima! VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Hiljade gradjana, predvodjenih liderima opozicije u Republici Srpskoj, krenuli su iz banjalučkog parka "Mladen Stojanović" u protestnu šetnju ka Trgu Krajine, zbog, kako su saopštili, izborne kradje i prekrajanja izborne volje na izborima održanim 2. oktobra.

Kolonu predvode predsednici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović, a uz njih su opoziciona kandidatkinja za predsednicu RS Jelena Trivić i predsednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Gradjani nose zastave RS i transparente na kojima je ispisano: "Jelena predsednica", "Pokrali ste izbore", "Stop kradji", a prolazeći pored zgrade vlade RS uzvikivali su "Mile, lopove"… Na proteste su, osim Banjalučana, stigli gradjani iz Doboja, Bijeljine, Zvornika, Gacka, Trebinja, Mrkonjić Grada i ostalih delova RS.

Policija je zaustavljala autobuse sa pristalicama opozicije, koji su u Banjaluku krenuli iz ostalih gradova, kontrolišući ih i nakratko zadržavajući. Opozicione stranke tvrde da su na izborima u nedelju pokradeni za najmanje 60 hiljada glasaova, navodeći da neće prihvatiti izbornu kradju i prekrajanje volje naroda.

Kurir.rs//Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track