KRALJICA DŽEPAROŠA MORA NA LEČENJE ZBOG KLEPTOMANIJE: Sabaheta HARALA po Bosni i regionu, sud utvrdio da je NEURAČUNLJIVA
Foto: Printscreen YT

krala šta je stigla

KRALJICA DŽEPAROŠA MORA NA LEČENJE ZBOG KLEPTOMANIJE: Sabaheta HARALA po Bosni i regionu, sud utvrdio da je NEURAČUNLJIVA

Bosna i Hercegovina -

Kraljica džeparoša" Sabaheta Džindo iz Sarajeva osuđena je na obavezno psihijatrijsko lečenje, navodi Klix.ba.

Inače, Đindo je hapšena zbog krađa u gotovo svim gradovima u Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama u okruženju. U septembru 2015. bila je na crvenoj Interpolovoj poternici.

Ona je zadnji put uhapšena u Banjaluci, u junu ove godine, na osnovu tri rasposane poternice Policijske uprave Banja Luka, Policijske uprave Doboj i Policijske uprave Zvornik

Prema presudi Osnovnog suda u Bijeljini, Džindo je opljačkala dve osobe u tržnim centrima u Bijeljini i otuđila im novac i bankovne kartice.

Prvo je 18. jula iz torbe J.N. ukrala novčanik sa novcem, dokumentima i bankovnom karticom. U novčaniku je bilo 170 maraka, a Đindo je sa kartice „skinula” još 500 maraka.

Mesec dana kasnije, 21. avgusta, Džindo je iz torbe koja je pripadala T.B. ukrala novčanik u kojem se nalazilo 1.050 maraka i 70 evra.

Isti sud je početkom novembra osudio i Jindo na psihijatrijsko lečenje, jer je u frizerskom salonu od mušterije ukrala 4.900 maraka.

Sudovi po pravilu utvrđuju da Džindo čini krivična dela u neuračunljivom stanju, pa je osuđuju na obavezno psihijatrijsko lečenje zbog kleptomanije.

Prema poslednjoj presudi, mera psihijatrijskog lečenja trebalo bi da bude izvršena u Centru za mentalno zdravlje u Sarajevu, gdje Đindo živi.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track