ŠOKIRANA RODBINA OSPORAVA PETROV TESTAMENT: Bogati domaćin ostavio mladom komšiji 500.000€, a odmah zatim MISTERIOZNO PREMINUO
Foto: Profimedia

neverica

ŠOKIRANA RODBINA OSPORAVA PETROV TESTAMENT: Bogati domaćin ostavio mladom komšiji 500.000€, a odmah zatim MISTERIOZNO PREMINUO

Bosna i Hercegovina -

Nesvakidašnji slučaj trenutno se nalazi pred Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini, a radi se o nasledstvu "teškom" oko pola miliona evra koje je meštanin sela Donje Čađavice ostavio komšiji iako je imao žive naslednike.

Policija je ovih dana saslušala brata Petra Gajića, domaćina iz sela Donje Čađavice kod Bijeljine, koji je preminuo pre dve godine, samo sedmicu nakon napisanog testamenta, a pod najmanju ruku sumnjivim okolnostima.

Gajić je navodno sve ostavio dvadesetogodišnjem komšiji, koji je naveden kao njegov unuk, iako je dokazano da nisu ni u kakvom srodstvu.

Ćerku Milenu, koja se 13 godina nalazi bez ikakvog rešenja u psihijatrijskoj ustanovi na Sokocu, kako je navedeno, ostavio je bez ičega. Nije joj pripao ni nužni deo na šta prema zakonu imaju pravo i oni kojima ništa nije dato testamentom.

Gajićev brat je saslušan pošto je sa rođakom Milenom, Petrovom ćerkom, prošle sedmice policiji u Bijeljini podneo prijavu protiv "odgovornih za Petrovu smrt i prikrivanje važnih tragova koji se tiču smrti". Gajić je svedočio, između ostalog, da mrtvozvornik koji je potpisao smrt njegovog brata nije ni video telo pokojnika.

Petar je prema njihovim tvrdnjama "nađen go u kući i odvezen u nepoznatom pravcu bez pregleda mrtvozvornika" da bi posle dva dana i dve noći bio sahranjen na seoskom groblju, a da nije boravio ni sekunde u nekoj od zvaničnih mrtvačnica.

Postupajući tužilac Danica Stepanović iz OJT Bijeljina naredila je policiji da sasluša sve svedoke i dostavi joj izveštaj.

Gajićevo bogatstvo procenjuje se na oko milion kovertibilnih maraka što je oko pola miliona evra.

(Kurir.rs/Info Bijeljina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track