Najnovije vesti

KO ĆE MOJU ČESNICU LOMITI, ZDRAVICU ZDRAVITI? Ispovest majke Gorana koji se obesio zbog maltretiranja: Goniću ih do Strazbura
Foto: Facebook/Goran Karanovic, Printscreen Pink Tv

tuga

KO ĆE MOJU ČESNICU LOMITI, ZDRAVICU ZDRAVITI? Ispovest majke Gorana koji se obesio zbog maltretiranja: Goniću ih do Strazbura

Bosna i Hercegovina

Stravična vest stigla je pre oko mesec dana iz Republike Srpske kada se mladić po imenu Goran Karanović, koji je godinama pomagao, lečio i udomljavao napuštene pse, obesio se nakon što je trpeo maltretiranje komšiluka zbog toga što im je, kako su istakli, smetalo lajanje odbačenih životinja.

On je životinje čuvao u svom dvorištu na selu, prve komšije nisu jako blizu njemu, životinje nisu stvarale problem, a najviše je celokupna situacija smetala komšiji iz Austrije koji je ovde dolazio dva puta godišnje, i koji je od njega podosta udaljen – rekli su nakon jezive tragedije, što je za Novo vikend jutro kod voditeljke Jovane Jeremić potvrdila i majka nastradalog dečka.

Zoja Karanović kaže da je sve počelo pre tri meseca, kada su komšije podigle hajku protiv njenog sina.

- Bio je u manastiru, na molitvi, molio se za nas, nije bio tu. Nama je onda dolazila komunalna policija iz dana u dan, onda se umešala mesna zajednica, gde je tražena peticija protiv mog Gorana... Držali smo 53 pasa u boksovima, i oko 20 mačaka. On ih je hranio, povređene lečio, bio je član udružena. Jedan pas je udomljen u derventi, učio ga je da prohoda... - rekla je majka nesrećnog mladića.

Komšijama nije smetalo ništa, a pre tri dana sam čula da su hteli da oduzmu našu zemlju, a kada to nisu mogli, udarili su na naše dete i pse, koje im ništa nije smetalo, hteli su samo da sruše porodicu, rekla je.

- Ko će moju česnicu lomiti, zdravicu zdraviti? - pitala je Zoja komšije.

Bio je pun života, vredan, išao je uvek korak ispred sredine u kojoj živi, rekla je majka na ivici suza, dodajući da je svih 5 godina, koliko se bavio udomljavanjem bila uz njega.

- Otkucali su mu rešenje da može na našem imanju da ima dva psa i dve mačke, i to ga je pogodilo. Mi živimo na kraju sela, nikome nismo smetali, nikoga naš pas nije napao. Psi su nekad lajali, ali samo kada dođu tuđi kod nas u dvorištu - rekla je ona.

Kako kaže, pas koji je za komšije koje su njenog sina prijavile, sada lutalica, a nekada je taj isti pas čuvao švercovane stvari za iste.

- Sve ću da tužim, goniću ih do Strazbura! Otvorićemo i azil za pse, koji će se nazvati po Goranu. Moja ćerka i ja ćemo mom sinu da ispunimo želju, to je oduvek hteo. Hteo je i da upiše policijsku akademiju - navela je majka.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja