"NE SMEŠ NIKOME REĆI": Silovao pastorku (14) dok mu je žena bila u PORODILIŠTU! Monstrum iz Brčkog osuđen na 7 i po godina zatvora
Foto: Profimedia, Shutterstock, Ilustracija

pravosnažna presuda

"NE SMEŠ NIKOME REĆI": Silovao pastorku (14) dok mu je žena bila u PORODILIŠTU! Monstrum iz Brčkog osuđen na 7 i po godina zatvora

Bosna i Hercegovina -

Optužbe protiv M. A. (32) da je pre četiri godine u Brčkom, u kući u kojoj je živeo sa njom i njenom majkom, silovao maloletnu pastorku, dokazalo je Tužilaštvo Brčko distrikta BiH.

Zbog prisiljavanja na polni odnos i vršenja nasilja nad njom i vanbračnom suprugom, M.A. je pred pravosuđem distrikta Brčko pravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam i po godina, prenosi Dnevni avaz.

"Tužilaštvo Distrikta procesuiralo je M.A, jer je tokom 2017. i 2018. godine, nakon što je njegova supruga zbog porođaja ostala u bolnici, prisilio njenu 14-godišnju ćerku iz ranijeg braka na polni odnos. Nakon toga je više puta prisiljavao oštećenu na polni odnos preteći da će je pretući i ubiti, uz upozorenje da to ne sme nikome reći. Pored toga, Tužilaštvo je optužilo M.A. da je pred maloletnim sinom, rođenim 2017. godine, u više navrata vršio nasilje nad silovanom pastorkom i suprugom, udarajući ih tvrdim predmetima po telu i glavi nanoseći im povrede i ugrožavajući mir članova porodice. Maloletna žrtva silovanja i porodičnog nasilja slučaj je prijavila nastavnicima u školi i policiji - navodi se u optužnici.

Postupajući po prijavi Tužilaštvo je, u saradnji sa policijom distrikta Brčko, sprovelo istragu, nakon čega je prošle godine protiv M.A. podiglo optužnicu pred Osnovnim sudom, optuživši ga za krivična dela silovanje i nasilje u porodici.

Pošto su u celosti dokazane optužbe pred sudom, M. A. je sredinom ove godine prvostepenom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest meseci. Prethodno mu je za silovanje utvrđena kazna zatvora od sedam godina, dok mu je za nasilje u porodici utvrđena pojedinačna zatvorska kazna od jedne godine.

U nastavku postupka, Apelacioni sud distrikta Brčko nedavno je odbio žalbu odbrane optuženog, potvrdivši u celosti prvostepenu presudu kojom je tako pravosnažno osuđen na sedam i po godina zatvora.

(Kurir.rs/Dnevni Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track