DEČACI PREDMETIMA SILOVALI VRŠNJAKA U ŠKOLI: Isplivali detalji užasa u Tuzli, sve SNIMALI TELEFONOM! Policija istražuje slučaj
Foto: Shutterstock, Ilustracija

HOROR

DEČACI PREDMETIMA SILOVALI VRŠNJAKA U ŠKOLI: Isplivali detalji užasa u Tuzli, sve SNIMALI TELEFONOM! Policija istražuje slučaj

Bosna i Hercegovina -

U jednoj seoskoj školi u Gračanici, na području Tuzlanskog kantona, više dečaka navodno je silovalo svog vršnjaka. Policija sada istražuje detalje ovog užasnog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je reč o TikTok izazovu koji su uradili učenici jedne osnovne škole, te je navodno sve snimano mobilnim telefonima.

Iz policije za Nezavisne novine nisu mogli da potvrde da li je reč o prijavi silovanja, međutim naveli su da je zabeležen "događaj" i da je istraga osetljiva zbog zaštite maloletnih osoba.

Na pitanje Nezavisnih novina da li je policiji prijavljen slučaj navodnog silovanja dečaka koji je počinilo više vršnjaka u privatnom objektu u Gračanici, policija je odgovorila da službenici Policijske uprave MUP-a Tuzla u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona preduzimaju potrebne mere i radnje u vezi s događajem prijavljenim u novembru Policijskoj stanici Gračanica.

Tri dečaka predmetima silovala vršnjaka?

Nezavisne novine su nezvanično saznale da je reč o deci uzrasta devet i deset godina i da se silovanje navodno dogodilo u jednoj seoskoj školi. Međutim, postoje informacije i da se to dogodilo u privatnom objektu. Navodno su tri dečaka predmetima silovala vršnjaka.

Navode da se spominje i jedan slučaj silovane devojčice, međutim, zvaničnih potvrda nema. Građani Gračanice su prošlog meseca imali sastanak s nadležnim službama, ustanovama i institucijama na temu poboljšanja sigurnosti u tom gradu. Na sastanku se govorilo i o vršnjačkom nasilju.

Gradonačelnik Nusret Helić je obećao da će osnovati stručno radno telo kako bi se stepen sigurnosti podigao na viši nivo. Zatražio je i veći angažman policije, Centra za socijalni rad i drugih institucija.

(Kurir.rs/Nezavisne)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track