OSUĐEN NA 26 GODINA ZATVORA PA PUŠTEN USLOVNO, NIJE IZDRŽAO: Bivši policajac iz Tuzle ponovo uhvaćen sa 2,6 kilograma spida
Foto: Shutterstock

KRIMINAL

OSUĐEN NA 26 GODINA ZATVORA PA PUŠTEN USLOVNO, NIJE IZDRŽAO: Bivši policajac iz Tuzle ponovo uhvaćen sa 2,6 kilograma spida

Bosna i Hercegovina -

Ferid Okić (56) iz Tuzle, bivši policajac i kriminalno aktivna osoba bio je osuđen na 26 godina zatvora, ali je pušten u junu prošle godine, znatno pre odsluženja kazne. Ponovo je uhapšen prošlog vikenda. Policija je kod njega pronašla 2,6 kilograma droge pakovane za dalju prodaju.

Njemu je određen pritvor, a Klix.ba piše da je droga pronađena prilikom pretresa automobila koji je on koristio, kao i kuće i pomoćnih objekata u tuzlanskom prigradskom naselju Mihatovići (Plane).

Pretres su 4. februara 2023. godine uveče izvršili istražitelji kriminalističke policije.

Okić je javnosti poznat kao bivši policajac i kriminalac koji je osuđen na 26 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, odnosno nedozvoljene trgovine drogom, otmice, pljačke, ubistva i nedozvoljenog držanja oružja.

Prije nekoliko godina Okić je zajedno sa još nekoliko kriminalaca pokušao da pobjegne iz zeničkog zatvora. Bekstvo su sprečili zenički specijalci i federalni policajci. Kod njih su tada pronađeni puška i samostrel.

Od njegovog hapšenja do danas javnost se pita kako je osuđenik na 26 godina zatvora završio na slobodi pre isteka kazne.

Ovo je pojašnjeno iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, koje je u saopštenju navelo da je Odlukom Komisije Ministarstva pravde BiH u junu prošle godine Okić pušten na uslovnu slobodu.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track