BOSNA DOBIJA MODERNU ARENU ZA BORBE BIKOVA: Korida se gradi u Kutanji kod Donjeg Vakufa, gde se već organizuje ova manifestacija
Foto: Printscreen: Youtube/cugcvang

manifestacija

BOSNA DOBIJA MODERNU ARENU ZA BORBE BIKOVA: Korida se gradi u Kutanji kod Donjeg Vakufa, gde se već organizuje ova manifestacija

Bosna i Hercegovina -

U Bosni i Hercegovini održavaju se desetine korida, a poslednjih godina jedna od najpopularnijih je ona koja se održava u mestu Kutanja kod Donjeg Vakufa.

Organizator te koride je Hajrudin Haseljić, vlasnik mesne industrije Bajra, koji je veliki zaljubljenik u borbe bikova, pa se odlučio na nesvakidašnji potez.

Očito da on želi napraviti koridu koja će se razlikovati od svih ostalih, tako da je počeo sa izgradnjom prave savremene arene za borbu bikova, ali i tribina za gledaoce, kao i ostalih pratećih sadržaja.

Već godinama tradicionalna korida koju organizuje mesna industrija Bajra održava se prve nedelje u avgustu.

– Na svom ranču Kutanja Bajra priprema za svoje gledaoce arenu sa tribinama. Ljubitelji borbi bikova imaće priliku da lepo sede na tribinama. Arena za bikove će biti preuređena, radi se i drenaža, neće biti blata… Ljubitelji ovog sporta uživaće u novom ruhu i ambijentu. Pripreme su u toku. Tribine će biti sa leve i desne strane, osam kaskada. Tu su i toaleti – kaže voditelj korida Azem Čauš u videu koji je objavio na svom Jutjugb kanalu Oba dobra, piše N1.

Tradiciju održavanja korida u BiH kritikuju mnoga udruženja za zaštitu životnija, ipak borbe bikova tradicionalno prati veliki broj ljudi.

Najpoznatija korida u BiH donedavno se održavala u mestu Čevljanovići gde se pod belim šatorima i na livadama znalo okupiti i po 100.000 ljudi.

Kurir.rs/Srpska info/N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track