Najnovije vesti

3 MLADIĆA IZAŠLA U PROVOD, UJUTRU SLIKE UŽASA OBIŠLE REGION: Nađena 2 tela, od Amara ni traga 6 godina! "NISU MU NAŠLI NI CIPELU"
Foto: Facebook

3 MLADIĆA IZAŠLA U PROVOD, UJUTRU SLIKE UŽASA OBIŠLE REGION: Nađena 2 tela, od Amara ni traga 6 godina! "NISU MU NAŠLI NI CIPELU"

Bosna i Hercegovina
20:46h

Prošlo je skoro šest godina od nezapamćene tragedije koja se dogodila u Lašvi kod Zenice, gde je Amar Kozlić, upravljajući očevim “audijem”, doživeo saobraćajnu nesreću, u kojoj su stradali njegovi prijatelji Huso Delić i Almen Begović.

Te kobne subote, 4. februara 2017. godine, Husein, Almen i Amar izašli su da se provedu, a u povratku kući Amar Kozlić je, vozeći očev Audi, sleteo u reku kod mesta Lašva.

UjutrU, slike užasa obišle su region. Izvučena su i tela poginulih mladića Almena i Huseina, koji su ostali u automobilu. Almen je imao 19, a Husein 24 godine.

Amar Kozlić nije pronađen, pa su svi - nadležne institucije, organizacije, volonteri, prijatelji i porodica - ustali da ga traže. Tražili su ga, ali bez uspeha.

- Nada da ćemo ga naći živeće u nama dok ne umremo. Ja ću umreti, a sumnjaću da je možda živ - kroz suze je rekla Elvedina Kozlić, majka nestalog Amara.

Husein Delić, Almen Begović, Amar Kozlić
foto: Printscreen/Facebook

Elvedina, Amarova majka, 7. februara 2019. rekla je nešto što baca novo svetlo na ovaj slučaj.

- Da je bio u vodi, našli bi bar njegovu cipelu. U kolima su pronašli njegov mobilni telefon, neke druge njegove stvari, ali njega nije bilo. Nestali su i lanci sa automobila. Čovek u sve sumnja. Ljudi kažu da vreme leči sve, ali verujte da me svakim danom sve više boli - rekla je Amarova majka.

Roditelji ne gube nadu

Otac Alija takođe ne gubi nadu, a 2019. godine rekao je da u krevet uvek ide sa nadom da će sutradan biti nekog pomaka.

- Nemamo goreg datuma u ​​životu od 6. februara. Još uvek idem u krevet uveče sa nadom da ću se sutradan probuditi i da će biti nekog pomaka, da će se naći, da ćemo se pomoliti za njegovu sahranu i konačno imati mir - rekao je Alija Kozlić za Avaz.

Iako su se u proteklom periodu pojavile brojne informacije, uključujući da je Amar viđen i da je kidnapovan, nažalost, iako je svaki podatak detaljno proveren, od mladića iz Nemila kod Zenice nigde ni traga.

Njegovi roditelji se i dalje nadaju da će njegovo telo jednog dana biti pronađeno, kako bi, kako je Alijin otac rekao u više navrata, mogli da ga dostojno odaju i da znaju gde se nalazi.

(Kurir.rs/Dnevni avaz)

Bonus video:

01:07

BOSNA JE NAJRELIGIOZNIJA U EVROPI ZBOG OVOGA! Đenović o listi naroda koji najviše veruju u Boga: Ko se podrazumeva vernikom?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track