ARAPI PLAĆAJU 160.000 DOLARA ZA DEVICE: Dolaze u Sarajevo, traže muslimanke i još dva uslova!
Foto: Profimedia

Trgovina ljudima u BiH

ARAPI PLAĆAJU 160.000 DOLARA ZA DEVICE: Dolaze u Sarajevo, traže muslimanke i još dva uslova!

Bosna i Hercegovina -

Arapi su spremni da izdvoje pozamašnu sumu novca za žene iz BiH, a za devicu nude i do 160.000 dolara!

- Imao sam situaciju da mi je vlasnik jedne agencije iz Dubaija poslao čoveka da nađe sebi nevinu ženu. Više je preferirao neke manje zajednice, okolne gradove - Visoko, Maglaj, Goražde, Zenica - priča turistički radnik iskustva sa posetiocem iz Abu Dabija za televiziju N1.

Kako navodi ovaj turistički radnik, posrećilo mu se u Goraždu. Od bogatog arapina dobio je čak 160.000 dolara za nevinost.

- Javila se jedna žena koja je udovica. Rekla je da pristaje, da ima gde ostaviti decu. Ja sam rekao da je čovek spreman da joj da sprat kuće. Ona je rekla da je spremna i da ide na plastičnu operaciju, kako bi ponovo bila nevina, ako je to uslov...", dodaje naš sagovornik.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dobitna kombinacija da žena iz BiH završi u krevetu Arapina je: svetla put, krupne oči, muslimansko poreklo. Brojni recepcioneri priznali su da turisti neretko traže samo putena zadovoljstva. Više zvezdica - više privatnosti.U najskupljim sarajevskim hotelima za N1 su rekli da privatnost gostiju neće odavati. U hotelima sa manje zvezdica, rekli su da turisti, a najviše iz arapskih zemalja, redovno pitaju za neku domaću devojku na jednu noć. Uglavnom pod šifrom "lady massage".

- Mi smo porodični hotel, mali, tako da Arapi kod nas nisu tražili žene, ali ovde u obližnjim hotelima jesu. Barem sam tako čula - kazala je Adana Rovčanin.Na duge staze, ili na jednu noć, i žene iz BiH se traže kao dio turističke ponude. Jedni uživaju, drugi zarađuju. No svedoci svega zbog straha od otkaza šute, a ova vrsta turizma u Bosni i Hercegovini ipak ostaje javna tajna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track