BOSANSKI MEDIJI: Softić otputovao u Hag da preda zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije
Foto: Profimedia

Rok ističe u nedelju

BOSANSKI MEDIJI: Softić otputovao u Hag da preda zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije

Bosna i Hercegovina -

Bivši agent BiH u Međunarodnom sudu pravde u Hagu Sakib Softić otputovao je danas u Holandiju gde će najkasnije do 26. februara predati zahtev za reviziju presude tužbe BiH protiv Srbije za agresiju i genocid.

Ishod sutrašnje vanredne sednice Predsedništva BiH ni na koji način neće uticati na odluku o predaji bošnjačkog zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi protiv Srbije.

Prema istom izvoru, nikakve eventualno nove odluke ili stavovi ne mogu zaustaviti nameru pravnog tima da preda zahtev najkasnije do petka, 24. februara.

Desetogodišnji rok za predaju zahteva ističe 26. februara.

Navodi se i da je "nesporna činjenica da BiH na to ima pravo, bez obzira što je predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić tražio vanrednu sednicu Predsedništva BiH o tome".

Sa Softićem bi, navodno, trebalo da putuje i direktor Instituta za istraživanje ratnih zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava Rasim Muratović.

Na sutrašnjoj vanrednoj sednici Predsedništva BiH trebalo bi da bude samo jedna tačka dnevnog reda koja se odnosi na bošnjački zahtev za reviziju te presude.

Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović, koji vodi postupak podnošenja zahteva izjavio je juče da neće prisustvovati toj sednici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track