ISLAMSKA DRŽAVA PRETI BALKANU: Bosno, i ne slutiš kakvo ti se zlo sprema!
Foto: Reuters 2015

Šokantno

ISLAMSKA DRŽAVA PRETI BALKANU: Bosno, i ne slutiš kakvo ti se zlo sprema!

Bosna i Hercegovina -
Uskoro će biti mnogo toga za objavljivanje kada uspavane ćelije i borci Islamske države počnu da rade u BiH i šire na Balkanu, stoji u najnovijoj poruci terorista

SARAJEVO - "Niste ni svesni šta vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, In šaa Allah. Hvala Alahu koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide", stoji u pretećoj poruci terorističke Islamske države upućene Bosni i Hercegovini koju su uputili preko svojih bosanskih portala.

U poruci se još navodi:

"Uskoro će biti mnogo toga da se objavljuje kad uspavane ćelije i borci ISIL počnu da rade u BiH i šire na Balkanu".

Sve dok prošle nedelje nije oboren, portal Vijesti Ummeta redovno je objavljivao poruke i najave ISIL. Pošto je oboren, prešao je na rezervni položaj i otvorio drugi portal, koji je juče blokiran.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pre dva dana, teroristi su najavili da prate Ezhera Beganovića iz Sarajeva, urednika portala Saff, za kog upućeniji kažu da je blizak vehabijskom pokretu, i da će mu odrubiti glavu. Ne treba zaboraviti da je u maju ove godine BHRT-u stigla poruka u kojoj se kaže:

“Znajte da vam je u Bosnu došla Islamska država i da ćete uskoro da letite u vazduh i da ćete uskoro nestajati sve dok se naša zastava ne bude vijorila Bosnom. Zora Islama je stigla, u to budite uvereni”.

O ovome je odmah obaveštena Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) koja je saopštila da je “preoduzela mere iz svoje nadležnosti”.

Dr Džemaludin Latić, profesor na Fakultetu islamskih nauka i jedan od najuvaženijih stručnjaka za islam u BiH, kaže da ISIL neće, kako stvari stoje, prestati s ubijanjem i pravljenjem najveće štete muslimanima.

"Šta da se radi? Jasno, moraju da se iskorenjuju uzroci koji su doveli do pojave ovih terorista osvetnika koji deluju iracionalno, svirepo, bez ikakvih moralnih obzira. Pošto je napad na nedužnog čoveka, narod ili zemlju poremećaj ili stanje borbe, zadatak je muslimanske zajednice da to stanje vrati u stanje mira, međusobne saradnje i blagostanja", kaže Latić.

Prošle nedelje ISIL je preko svojih ljudi koji su državljani BiH pokrenuo na bošnjačkom jeziku elektronsko izdanje svog magazina i izlaziće dva puta mesečno. Uz razna uputstva i zahteve muslimanima u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, objavljuju se i snimci terorističkih akcija i pogubljenja nevinih ljudi. Magazin se na DVD-u već deli svuda gde ima muslimana koji govore bošnjačkim jezikom.

Pratite KURIR i na VAJBERU

(Dnevni list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track