CVIJANOVIĆ: Revizija presude opasna Izetbegovićeva provokacija koja ruši poverenje u BiH
Foto: Marina Lopicic

Kritika

CVIJANOVIĆ: Revizija presude opasna Izetbegovićeva provokacija koja ruši poverenje u BiH

Bosna i Hercegovina -

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas je da je zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije izazvao dovoljno bure i poremećaja u okviru celokupnog sistema u BiH, te da je totalno uništeno međusobno poverenje, ako je ono uopšte postojalo, prenela je RTRS.

Cvijanovićeva je navela da je u pitanju opasna politička provokacija bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića koja dovodi u pitanje ne samo odnose u BiH, već i u regionu.

"Pokazalo se koliko su neki ljudi spremni da deluju vaninstitucionalno da bi isterali neki svoj politički cilj. Koja cena će se platiti zbog toga, ostaje da se vidi. Očekujem da se pokaže potpuno jedinstvo političkih partija u Narodnoj skupštini Srpske o ovom pitanju", izjavila je Cvijanovićeva "Euroblicu".

Ona je naglasila i da su realna očekivanja da sankcije koje je nametnula američka administracija predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku budu ukinute.

"Besmislenost odluke odlazeće administracije meri se po jednoj prostoj stvari - da li je BiH nešto bolja nakon što su odlučili da uđu u takav sistem sankcija? Jasno je da nije", navela je Cvijanović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 NAJVAŽNIJIH PORUKA sa sastanka Vučića, Nikolića, Dodika i Ivanića, a NAJJAČA je DEVETA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track