OPROŠTAJNO PISMO OTKRILO MOTIV MASAKRA U BANJALUCI: Ubio porodicu pa sebe, a razlog sve šokirao!
Foto: Printscreen Avaz.ba

kuća puna eksploziva

OPROŠTAJNO PISMO OTKRILO MOTIV MASAKRA U BANJALUCI: Ubio porodicu pa sebe, a razlog sve šokirao!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Jeziva porodična tragedija odigrala se juče u selu Dragočaj kod Banjaluke.

Radojica Golemović (60) ubio je svoju suprugu Brankicu (47) i sina jedinca Božidara (19), a potom izvršio samoubistvo. U kući je policija zatekla užasan prizor, krvavi tragovi su bili svuda, a pronađeno je i oproštajno pismo.

Teška materijalna situacija i odlazak u penziju, te nemogućnost plaćanja školovanja sinu jedincu su navedeni u oproštajnom pismu kao razlog Golemovića da svima presudi. Podsećamo da je Radojica Golemović (60) juče zaklao suprugu Brankicu i ubo u grudi sina jedinca Božidara (19), a zatim se razneo bombom ispred porodične kuće u Gradini kod Banjaluke.

Golemović je u porodičnoj kući nožem zaklao suprugu, a sina usmrtio ubodom u grudi, zatim je izašao u dvorište gde je presudio sebi tako što se raznio ručnom bombom. Članovi porodice još uvek su u šoku. Meštani pričaju da su oko pet sati ujutro čuli detonaciju, ali nisu obraćali pažnju sve dok oko 11 sati pred kuću Golemovića nije došao radnik „Elektrokrajine“.

"Električar je došao da očita struju i ispred kuće je zatekao raskomadano telo Radojice. Od tog prizora čoveku je pozlilo i otišao je do prvih komšija. Jedva su uspeli da ga smire, a onda su pozvali policiju koja je u kući pronašla tela Brankice i Božidara", ispričao je komšija Branko Dobraš.

Brankica je pronađena na krevetu, a Božidar iza ulaznih vrata kuće. Iako su istražitelji pronašli nož u njenom telu, sumnja se da je prvo ubio nju, a potom sina, jer su na njenom telu zatečene dve, a na sinovom jedna rana. U kući je pronađeno i oproštajno pismo, čiji detalji za sada nisu poznati.

foto printscreen youtube
foto printscreen youtube

Po pronalasku tela u selu su zavladali muk, tuga i neverica. Šokirana rodbina i komšije okupili su se ispred kuće i niko ne može da veruje šta ih je snašlo.

"Ne mogu da verujem da je Radojica to mogao da uradi. On je bio najbolji čovek u selu i ne ide mi u glavu da je mogao da počini takav zločin. Zar da ubije sina jedinca", kroz suze se pitao brat ubijene Brankice.

Tokom uviđaja policija je pred šupom Golemovića pronašla torbu sa više bombi i većom količinom eksploziva TNT. Zbog toga nikome nije bio dozvoljen pristup kući, a na teren je pozvana i Civilna zaštita, koja je sigurno uklonila eksplozivna sredstva.

Zajedno bili na slavi

Članovi porodice, među kojima je i brat ubijene, general Dragomir Keserović, dekan banjalučkog Fakulteta za bezbednost, o Golemovićima imaju samo reči hvale."Rade je radio kao električar, a celom selu je popravljao tehničke uređaje, što im čak nije naplaćivao. Skoro smo zajedno bili na slavi, sve je bilo normalno i ništa nije ukazivalo na tragediju", priča šokirana porodica, navodeći da je Božidar bio maturant elektrotehničke škole.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track