DETALJI ZLOČINA KOD ZENICE: Žena bačena u Bosnu ubijena zbog ljubavi, uhapšen i njen bratanac
Foto: Avaz/J. Hadžić

DETALJI ZLOČINA KOD ZENICE: Žena bačena u Bosnu ubijena zbog ljubavi, uhapšen i njen bratanac

Bosna i Hercegovina -
Fuada Mahmić (46) iz Plahovića kod Zenice ubijena je, najverovatnije, zbog neuzvraćene ljubavi, a među osumnjičenim za njeno ubistvo se nalazi i muškarac s kojim je bila u vezi.

Monstruozan zločin se dogodio u samom selu Plahovići kod Zenice, gde je Fuada juče ubijena. Njeno telo je potom, vezanih ruku i nogu, dovezeno i bačeno blizu obale reke Bosne, između naselja Kanal i Blatuša u Zenici, saznaje Zenicablog.

46-godišnja žena je, pokazali su tragovi, ubijena nožem. Uhapšeni su muškarci inicijala M.M. i O.T., a u policiji su za sada oprezni oko toga ko je počinilac ubistva, a ko pomagač. Kako prenosi Avaz, M. M. je sin Fuadinog brata.

Takođe, za umešanost u smrt ove Zeničanke se sumnjiči još najmanje jedna osoba, za kojom traga policija.Od izvora među istražiteljima saznaje se da su ubijenoj bile zamotane ruke, noge, lice, a nema infomacija da li je pre ubistva bila mučena.

Obdukcija će biti obavljena tokom dana."Kada Kantonalnom tužilaštvu, za nekoliko dana, bude dostavljen nalaz i mišljenje veštaka sudske medicine, imaćemo više informacija o ovom slučaju", kazala je Mirna Poljac iz Kantonalnog tužilaštva.Istražni policijski tim MUP-a je tokom jučerašnjeg dana uhapsio dve osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog dela.

Oni su zasad zadržani u pritvoru, a policija prikuplja dokaze.

(Avaz/Fokus/Zenicablog/Foto: Avaz/J.Hadžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track