DODIK: Nemam informaciju da sam na crnoj listi SAD, ali to sam očekivao!
Foto: Zorana Jevtić

OGLASIO SE PREDSEDNIK RS

DODIK: Nemam informaciju da sam na crnoj listi SAD, ali to sam očekivao!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se povodom vesti da su protiv njega SAD uvele sankcije i dodao da ne zna da li je ta informacija tačna.

"Nemam informaciju da sam stavljen na crnu listu Sjedinjenih Država, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Ne znam da li je informacija da sam stavljen na američku crnu listu tačna, jer nijedan zvanični dokument još nisam dobio. Ali, očekujem tako nešto", rekao je Dodik, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Šef Predstavništva RS u Vašingtonu Obrad Kesić kaže da nema informaciju da su SAD uvele sankcije predsedniku Dodiku. „Ništa službeno nije saopšteno, a koliko znam takve informacije nema ni Ambasada. Malo je čudno da su takve informacije dobili mediji“, rekao je Kesić za RTRS povom medijskih spekulacija o uvođenju sankcija predsedniku RS.

Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH rekao je za „Nezavisne“ da ni ovo ministarstvo nije obavešteno o sankcijama za Milorada Dodika. „Video sam tu vest, ali ništa ne znam o tome, nas još niko ništa nije obavestio“, rekao je Crnadak.

Kako su objavili neki mediji sankcije protiv Dodika podrazumevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teritoriji SAD, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama.

Inače, Dodik je već otkazao put u SAD, na inauguraciju izabranog predsednika Donalda Trampa, jer mu Ambasada SAD u Sarajevu nije izdala najpre diplomatsku, a potom i građansku vizu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track