GOVEDARICA: Danas ću tražiti da Predsedništvo BiH zauzme stav o reviziji presude protiv Srbije
Foto: Printscreen YouTube/BN TV

Glavno pitanje

GOVEDARICA: Danas ću tražiti da Predsedništvo BiH zauzme stav o reviziji presude protiv Srbije

Bosna i Hercegovina -

Predsednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je Srni da će danas zatražiti da Predsedništvo BiH zauzme stav o mogućoj reviziji presude BiH protiv Srbije, jer je to trenutno centralno političko pitanje u BiH.

"Pripremljen je dopis koji ću nakon dolaska u Banjaluku parafirati i uputiti članovima Predsedništva BiH. Predsedništvo BiH mora razmatrati mogućnost revizije tužbe BiH protiv Srbije, jer ovo pitanje uvodi BiH u veliku neizvesnost i krizu", naveo je Govedarica. On kaže da je "epicentar navedenog problema" u Predsedništvu BiH.

"Nije moguće da jedan od članova Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dovodi kompletnu državu u neustavnu poziciju. Očekujem da će predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić pitanje revizije tužbe staviti na dnevni red sednice ove institucije, koja bi morala da reši taj problem", dodao je Govedarica. On je istakao da su do sada članovi Predsedništva BiH iznosili lične stavove o reviziji tužbe.

"Mislim da bi o reviziji tužbe stav trebalo da zauzme Predsedništvo BiH. Evidentno je da bivši agent BiH Sakib Softić nema ovlaštenja za zastupanje u reviziji, jer je taj predmet davno okončan i to Predsedništvo BiH mora da konstatuje", rekao je Govedarica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track