OVAJ JE HERCEGOVAC  JAČI OD GROMA: Ratko je osetio jak udar kao da ga mu žicom buše grudi!
Foto: Printscreen Večernji.hr

sreća u nesreći

OVAJ JE HERCEGOVAC JAČI OD GROMA: Ratko je osetio jak udar kao da ga mu žicom buše grudi!

Bosna i Hercegovina -
NEVESINJE - Rijetki su oni koji prežive udar groma

Takvu sreću u nesreći imao je i Ratko Đerić (22) iz nevesinjskog sela Šipačno, kog je pogodio snažan grom dok je radio oko stoke u staji.

- Njegovo stanje je stabilno. Još je uvek je u šoku i pod lekarskim nadzorom. Uprkos povredama on se dobro oseća. Kada je dovezen u bolnicu bio je u polusvesnom stanju s teškim opeklinama po grudima i levoj nozi. Najviše smo strahovali upravo za te delove tela. Trpeo je velike bolove i prava je sreća što je Ratko preživio udar groma. Ovakvo nešto mogu da prežive samo Hercegovci - kaže, uz osmeh, Snježana Zubac, glavna medicinska sestra Internog odeljenja bolnice u Nevesinju.

Prema rečima članova porodice Đerić, njihov Ratko se seća jake grmljavine, kao i da se u trenutku silovitog udara nalazio na vratima štale. Tada je osetio, kao da ga probadaju žicom u predelu grudi i užasan bol.

Prestravljeni otac ga je zatekao u nesvesti, a mladić je, posle pola sata vožnje do bolnice, ugledao lekare koji su mu priključivali infuziju i stavljali obloge na opekotine po grudima i nogama. Meštani kažu da je od glavni udar groma bio na oko 70 metara udaljenosti od štale gde je ostao veliki krater. Oni veruju da je deo silovite munje privukao Ratkov mobilni telefon u džepu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track