IVANIĆ: Izetbegović ruši BiH, krajnje vreme da se oglase garanti Dejtona
Foto: Zorana Jevtić

Reakcija

IVANIĆ: Izetbegović ruši BiH, krajnje vreme da se oglase garanti Dejtona

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da odlukom o podnošenju zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije bošnjački član Predsedništva BiH ruši BiH i da je krajnje vreme da se međunarodna zajednica i garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma oglase.

"Krajnje je vreme da garanti Dejtona jasno kažu da se ovim ruše institucije BiH i da ih ne ruše Srbi već Bošnjaci i ako takvog stava ne bude međunarodna zajednica samo produbljuje krizu", rekao je Ivanić posle razgovora sa predsednikom i premijerom Srbije u Beogradu.

Ivanić je rekao da ga ne brine revizija koja je potpuno pravno neutemljena već to što je taj potez ;razgolitio odnose u BiH, i dodao da Bakir Izetbegović odlukom da podnese zahtev za reviziju pesude ruši BiH.

Posle sastanka na kojem je učestvovao i predsednik RS Milorad Dodik, Ivanić je rekao da će predstavnici srpskog naroda u BiH nastaviti dnevnu komunikaciju sa Beogradom i zajednički povlačiti poteze i da je "argumentacija na srpskoj strani".

"Nastavićemo da pratimo situaciju. Imamo nameru da koristimo institucije u našem interesu i radićemo ono što mislimo da je korisno a to će se videti narednih dana", dodao je.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track