MEKTIĆ: Nemam poverenja u Tužilaštvo BiH
Foto: Fonet

Sumnjičav ministar

MEKTIĆ: Nemam poverenja u Tužilaštvo BiH

Bosna i Hercegovina -

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da nije uveren da će istraga Tužilaštva BiH, koje je formiralo predmet dovesti do konkretnih rezultata, jer nema poverenja u rad pravosuđa.

Mektić je u intervjuu za "Nezavisne novine" kazao da on sa Tužilaštvom nije u sukobu već samo želi da "oni promene svoj odnos prema kriminalu, posebno prema korupciji u BiH" i zapitao se kako će Tužilaštvo njemu pomoći kada ne može da reši krupnije slučajeve kojima se ugrožava bezbednost građana i o kojima svi znaju.

"Pa molim vas, zašto još nemam poverenje? Nemam jer se napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici desio pred 50 kamera i to još nisu u stanju da završe? Kako onda da urade ovo kada nemaju nijednog konkretnog materijalnog dokaza? Zato ne polažem nikakvu nadu u to što su oni formirali predmet, a verujem isključivo agencijama BiH i u njih imam potpuno poverenje", rekao je Mektić.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Prema njegovim rečima agencije BiH, čak i ako ne uspeju da rasvetle pretnje, on će biti uveren da su učinili sve što su mogli.

Obaveštajno bezednosna agencja (OSA) BiH uputila je prošle nedelje depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji je potvrdio da je upoznat sa tim kao i da pretpostavlja da one dolazi iz miljea organizovanog kriminala koji ima značajnu finansijsku moć.

Na osnovu te informacije, Tužilaštvo BiH formiralo je predmet o pretnjama likvidacijom ministra Dragana Mektića.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track