PORUKA BOSANCIMA I SRBIMA NA FB: Niste veliki, mnogo ste mali i dotakli ste dno dna!
Foto: Printscreen Blic-portal.com

Reagovanje posle samoubistva dečaka u BiH zapalilo internet

PORUKA BOSANCIMA I SRBIMA NA FB: Niste veliki, mnogo ste mali i dotakli ste dno dna!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Povodom samoubistava dečaka u BiH i Srbiji, Velibor Lukić je reagovao na Fejsbuku i napisao svoje mišljenje ukazujući na surovu realnost

Prenosimo Lukićev status u celini koji ima više od 20.000 lajkova do sada:

Mahir Rakovac dečak iz Sarajeva…imao 14 godina..zlostavljan i silovan oklagijom u školi od svojih “drugara”. Zapalio svoju đačku torbu i bacio se sa osmog sprata zgrade gde je živeo. Aleksa Janković dečak iz Niša… imao 13 godina…zlostavljan i svakodnevno mučen u školi od strane svojih “drugara”, povrede mozga, tukli ga i pred nastavnicima. Skočio je sa trećeg sprata i okončao svoje muke.

Dva dečaka skoro istih godina i identičnih sudbina. Mahira u školi šikaniraju i zovu “peško” pa čak ga i profesor fizičkog zove “Mahira”. Aleksu u školi tuku pred nastavnicima i oni sami ga nazivaju bolesnikom.

Dve zemlje, Srbija i Bosna, gde ljudi nikako da se otarase prošlosti. Dve zemlje gde je mnogo bitno kako ti je ime, da li si musliman ili Srbin. Dve zemlje, gde se kćerka zove sinom. Dve zemlje koje su samo bogate po psovkama kao “jeboli ti ćaću svoga”, gde se jebe: bog, majka, crkva,džamija, sestra, sunce. “Srbe na vrbe” ,”Noz žica Srebrenica” , “Ubij pedera” su takođe svakodnevnica ove dve zemlje. (Hrvatska takođe nije nista bolja ali ću je izostaviti ovaj put)

Dok su u Bosni aktuelne vehabije u Srbiji glavnu reč imaju kurve i starlete po medijima. Kriminalci postaju pisci. U Bosni se sve više pokrivaju, a u Srbiji skidaju.

Ali… “Ipak su drugi krivi za sve”…”Mi smo dobar narod”… Najljubazniji narod...Pa gde vam “ba”, “bre” bi ta ljubaznost i humanost kad su tukli i mučili ovu decu? Gde ce vam duša kad ste oterali ova dva dečaka u smrt! Kako vaspitavate svoju decu?

Mahir Rakovac decak iz Sarajeva...imao 14 godina..zlostavljan i silovan oklagijom u skoli od strane svojih "drugara"....

Posted by Velibor Lukic on субота 9. јануар 2016.

Kako komšije posmatraju dečaka da par sati sedi na prozoru (na 8 spratu!) a ne reaguju!?! Kakvi su to nastavnici koji vaspitavaju decu nazivajuci ih najstrašnijim imenima! Kakve su to škole? Kakve su to države?

Ali to nije bitno. Nisu bitna dva dečaka koji su okončali svoje živote. Nisu bitne dve budućnosti. Nije bitno što je mržnja na svakom koraku! Bitno je da je himna na Balkanu: “Bela ciganka tebi biću ja, kostaću te ali nikada ne žali” i bitno je da su većina veliki Srbi i Bosanci.

Niste veliki, mnogo ste mali i dotakli ste dno dna! Izgubili ste najvredniju osobinu, a to je ljudskost!

Ovim dečacima želim večni mir i spokoj. Počivajte u miru anđeli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track