RADONČIĆ: Govorio sam istinu i ništa protiv Izetbegovića
Foto: Beta 15 April

Svedočenje

RADONČIĆ: Govorio sam istinu i ništa protiv Izetbegovića

Bosna i Hercegovina -

Predsednik bosansko-hercegovačke stranke Savez za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić izjavio je danas da je tokom svog svedočenja pred sudom u Prištini govorio samo istinu i da nije ništa govorio protiv bivšeg "predsednika (BiH Alije) Izetbegovića".

Kako su preneli sarajevski mediji, on je po povratku iz Prištine, gde je svedočio u slučaju narko-bosa Nasera Keljmendija, rekao da je pred sudom morao reći sve što zna.

"Pokazao sam, jer sam se obavezao na zakletvu da moram reći sve što znam kada mi se pokažu određeni dokumenti, da li je to to. Pokazao sam dve naslovne strane (intervju Ramiza Delaliće Ćele 'Slobodnoj Bosni') i nisam komentarisao šta piše u tim tekstovima, to se može lako naći na Guglu", rekao je Radončić.

Alija Izetbegović, foto Profimedia
Alija Izetbegović, foto Profimedia

Kako su ranije preneli bh. mediji, Radončić je pred sudom rekao da je za ubistvo Ramiza Delalića, osobe iz kriminalnog miljea, odgovorna bošnjačka državna mafija, a likvidirali su ga da "ne bi otkrio desetak političkih ubistava".

"U javnosti je postojala verzija da Delalić traži milione maraka od SDA zato što je po njenom nalogu ubio srpskog svata (u Sarajevu) i tako je počeo rat u BiH", rekao je Radončić u Prištini.

Bakir Izetbegović, Foto: AP
Bakir Izetbegović, Foto: AP

Ove Radončićeve izjave izazvale su oštre reakcije SDA i njenog lidera Bakira Izetbegovića, sina bivšeg predsednika Alije Izetbegovića. Komentarišići danas odnose sa SDA, Radončić je rekao da je koalicija njegove stranke sa strankom Bakira Izetbegovića stabilna.

"Svako treba da radi svoj posao. Kada svedočimo mi smo legalisti... Kada radimo koaliciju, politički smo legalisti i ja ne vidim ozbiljnog razloga, osim da moramo promeniti način koaliranja, o čemu ja stalno govorim. Ne možemo se dogovarati po dva tri puta o istim stvarima. Ne možemo lagati da ćemo važnu društvenu temu završiti do kraja godine, a od toga nema ništa", kazao je on.Radončić je potvrdio da će se sutra održati sastanak lidera koalicije HDZ-SDA-SBB.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track