RUSKI AMBASADOR U BIH: Srpski narod ima pravo na referendum, Rusija je uz Republiku Srpsku!
Foto: Printscreen YT

Preneo stav Moskve

RUSKI AMBASADOR U BIH: Srpski narod ima pravo na referendum, Rusija je uz Republiku Srpsku!

Bosna i Hercegovina -

U Banjaluci je danas održan sastanak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, koji je, tom prilikom ponovio da srpski narod u BiH ima pravo da izrazi svoju volju na referendumu.

Ivanocov je ponovio da je Rusija uz Republiku Srpsku.

Razgovarano je i o predstojećoj poseti predsednika Srpske Rusiji.

Najavljeno je da će Dodik sa Putinom ragovarati i o svim akuelnim političkim pitanjim ali i o podršci Rusije Srpskoj.Sa Ivancovim je razgovarao i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović koji je tom prilikom rekao da će se Kolegijum Narodne skupštine izjasniti o odluci Ustavnog suda BiH nakon što nova odluka tog suda bude dostavljena.

Ivancov je juče najavio da će sa zvaničnicima Srpske razgovarati o novonastaloj situaciji nakon odluke Ustavnog suda BiH.

Ivancov je izjavio da je razočaran odlukom Ustavnog suda BiH o zabrani referenduma i smatra da takva odluka da odluka ne doprinosi smirivanju tenzija u BiH.

"Svi u Srpskoj su veoma odlučni da referendum o Danu Republike bude održan 25. septembra, jer je to ključno i zakonsko pravo Republike Srpske", izjavio je predsednik Milorad Dodik.

Rekao je kako je svima jasno da je Ustavni sud BiH politički motivisan i da je pod političkim pritiskom pojedinih bošnjačkih političara, kao i pojedinih ambasada i Kancelarije visokog predstavnika, koji pokušavaju u BiH da treniraju određene politike.

(Tanjug/RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track