ŠANSA ZA NOVI POČETAK: Jasin iz Sirije krenuo u šesti razred u Sanskom Mostu
Foto: Avaz.ba

Lepo ga prihvatili

ŠANSA ZA NOVI POČETAK: Jasin iz Sirije krenuo u šesti razred u Sanskom Mostu

Bosna i Hercegovina -

Jasin Almardod (12), izbeglica iz Sirije, odnedavno je novi učenik u odeljenju šestog razreda Osnovne škole "Mahala" u Sanskom Mostu.

Dobio je školsku uniformu, đačku torbu, knjige i školski pribor.Prema rečima direktora škole Mehe Batića, dečak je upisan nedavno, a u međuvremenu je prisustvovao nekolicini časova i upoznao se sa školskim drugovima.

Batić kaže da novi učenik potiče iz porodice koja je izbegla iz Sirije, a u Bosnu i Hercegovinu su stigli preko Kuvajta.

"Upoznali smo njegove roditelje koji su nam rekli da nameravaju duže da se zadrže u Sanskom Mostu. Reč je obrazovanim ljudima, a majka mališana je nastavnica matematike", kazao je Batić. Prema njegovim rečima, oni nisu želeli mnogo da govore o svom životu u Siriji, a istakli su da na ovim prostorima žele da započnu nov život, a možda pokrenu i neki biznis."U našu zemlju su došli na preporuku jednog Sanjanina, koji je dugo radio u Siriji, i on im je preporučio da za život izaberu manji i mirniji grad. Rekli su nam da su ljudi prema njima ovde srdačni i susretljivi, a posebno su ih je impresionirala priroda i bogatstvo vodom naših prostora", rekao je Batić.

Direktor Batić ističe da su ostali učenici veoma lepo prihvatili Jasina i da s njim za sada komuniciraju na engleskom jeziku. Kako je rekao, novom učeniku će nastavnici posvetiti više pažnje, a za njega će biti organizovana i intenzivna nastava da bi u što kraćem vremenu savladao jezik.

(Avaz.ba/Foto: Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track