SMRTONOSNA DEČJA IGRA STIGLA U SARAJEVO: Prva žrtva Plavog kita jedan osnovac
Foto: Profimedia

Jezivo

SMRTONOSNA DEČJA IGRA STIGLA U SARAJEVO: Prva žrtva Plavog kita jedan osnovac

Bosna i Hercegovina -

Smrtonosna dečija igrica "Plavi kit" koja kruži Fejsbukom stigla je i u Bosnu i Hercegovinu, a prvi takav slučaj prijavljen je Ministarstvu za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a).

U MUP-u KS-a prijavljen je slučaj iz jedne sarajevske osnovne škole u kojoj je otkriven dečak koji je igrao ovu igricu, potvrdio je za Radiosarajevo.ba portparol Ministarstva za unutrašnje poslove KS-a Irfan Nefić.

Kako je naveo Nefić, dalje procedure će zajedno sa sarajevskom policijom rešavati Federalna uprava policije (FUP).

Pošto je učiteljica na ramenu dečaka primetila iscrtanu ribu, slučaj je prijavila upravi škole koja je odmah obavestila i roditelje. Dečak je priznao da je igrao ovu igricu, kao i da je sebi naneo lakše telesne povrede.O celom slučaju obavešten je i ministar za nauku i obrazovanje Kantona Sarajevo Elvir Kazazović.

Od Ministarstva je zatraženo da se izda upozorenje svim osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo o opasnosti ove igrice.

Podsećamo, ova igrica bila je povod i za važno upozorenje iz Interpola bh. policijskim upravama. Nakon Interpolovog upozorenja, sve policijske stanice u Republici Srpskoj koje su zadužene i za kontakt sa školskim ustanovama obaveštene su o ovoj igrici.

Iz MUP-a Republike Srpske uputili su apel građanima i roditeljima da ako dođu do saznanja o ovoj smrtonosnoj igrici, odmah obaveste policiju kako bi rešili slučaj sa školskim, socijalnim i ostalim ustanovama.

"Svaki zadatak moraš marljivo da ispuniš i niko ne sme da zna ništa o tome. Kad završiš zadatak, pošalješ mi fotografiju. I na kraju igre, umreš. Jesi li spremna?", reči su kojima se maloletnici uvode u svet ove igrice.

(Radio Sarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track