MOSTARSKI HOROR: Ćerka jedinica, magistar ekonomije ubila se zbog bede, nema novca ni da je sahrani
Foto: Printscreen Avaz.ba

porodična tragedija

MOSTARSKI HOROR: Ćerka jedinica, magistar ekonomije ubila se zbog bede, nema novca ni da je sahrani

Bosna i Hercegovina -

MOSTAR - Stravičan slučaj samoubistva dogodio se jučer usred Mostara.

Nesretna Silvija Merdžo (30), nezaposleni magistar ekonomije, pronađena mrtva u svojoj sobi u stanu. Ona se ugušila plastičnom kesom koju je tokom noći navukla na glavu i lepljivom trakom pričvrstila oko vrata. Jezivi prizor zatekla je njena majka Senka.

"Bilo mi je čudno što su vrata zatvorena jer ih obično noću držimo otvorenim. Napravila sam joj doručak i pošla u kupatilo, a onda su se odjednom vrata njene sobe nekako sama odškrinula. Tada sam videla kako nepomično leži", ispričala je očajna majka.

"Uvek ranije odem na spavanje, a ona ostane da gleda TV. Tako je bilo i te večeri. Bila je povučena, mirna i tiha, ni sa kim se nije družila ni izlazila, osim ponekad sa mnom ili sama do Zavoda za zapošljavanje. Dan ranije smo išle do oftalmologa zbog njenih naočara. Unazad dva meseca uzela je sliku oca, koji je umro pre šest godina od moždanog udara, i govorila da mu je “bolje na nebu”.

"Žalila se na bezperspektivnost i to što živi od onoga što zaradim u pozorištu, gde sam zaposlena", kaže majka napominjući da se Silvija dva dana ranije sama porezala po ruci i rekla da je pokušala da se ubije.

"Htela sam da pišem sveštenicima kako bi je na neki način poslali u inostranstvo i zaposlili. Ovde nemamo nikoga. Nemamo ni veza. Muž je bio vojni penzioner, a ja sam rođena kod Ploča i živimo u alternativnom stanu. Sve što smo imali srušeno je u ratu u naselju Zalik. Ne znam kako ću jedino dete da pokopam pa molim sve one koji mogu da mi pomognu. Imam porodično grobno mesto, ali ne i novac za opremu", tužno će majka.

Inače, retki Silvijini poznanici kažu da je oduvek bila povučena, ali jako inteligentna. Tako se prisećaju da je na fakultetu imala prosek ocena 4,3, ostala je socijalno zanemarena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track