UHAPŠEN PA PUŠTEN: Bez pritvora za ratnog generala za zločine nad Srbima
Foto: Printscreen

Sudska odluka

UHAPŠEN PA PUŠTEN: Bez pritvora za ratnog generala za zločine nad Srbima

Bosna i Hercegovina -
BANJALUKA - Sud BiH odbio je predlog Tužilaštva BiH da se odredi jednomesečni pritvor bošnjačkom ratnom generalu Sakibu Mahmuljinu, osumnjičenom za zločine mudžahedina nad srpskim zarobljenicima u Vozući tokom 1995. godine.

Sud je odlučio da Mahmuljina pusti na slobodu. "Verovatno su izrečene neke mere zabrane, ali ne znam tačno, jer još čekamo pismenu odluku Suda BiH", rekao je novinarima Mahmuljinov advokat Fahrudin Ibrišimović.

Detalji odluke Suda BiH biće poznati naknadno.

Mahmuljin je uhapšen juče u Sarajevu, a Tužilaštvo BiH ga tereti za zločine nad Srbima koje su od od jula do oktobra 1995. godine na području Vozuće počinili pripadnici jedinice "El mudžahedin".

Oni su u tom periodu ubili oko 50 ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti, koji su prethodno oteti od druge jedinice Trećeg korpusa Armije BiH, koja ih je zarobila.

Mahmuljin je bio komandant Trećeg korpusa Armije BiH i tereti se da je propustio da spreči pripadnike odreda "El mudžahedin" da počine ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i civila, kao i da je propustio da ih kazni za počinjene zločine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track