(VIDEO) BRAČNI PAR IZGOREO U STRAVIČNOM POŽARU! Nije htela da ostavi muža, zajedno otišli u smrt
Foto: Printscreen/ Youtube

Eksplodirala plinska boca

(VIDEO) BRAČNI PAR IZGOREO U STRAVIČNOM POŽARU! Nije htela da ostavi muža, zajedno otišli u smrt

Bosna i Hercegovina -

Stariji bračni par poginuo je u požaru koji je buknuo nešto pre 9 sati u jednom stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Stanari ovog naselja rekli su kako su u trenutku izbijanja požara videli ženu, koja je rukama pokušavala da ugasi požar.

Zvali su je da izađe iz stana i čeka vatrogasce, ali ona, kako kažu, nije želela da napustiti supruga, koji je nedavno slomio kuk i nije se mogao kretati.

"Neki momci ovde iz komšiluka su istrčali gore da je izvuku, ali kad su stigli, vatra je već bila zahvatila ceo stan i nije se moglo ući. Neko je rekao da je video ženu kad je s prozora dozivala pomoć, a onda je samo nestala u stanu koji je gutao plamen" kaže jedan od stanara Geteove ulice.

Kako je potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a pre izbijanja požara začula se eksplozija, nakon čega je izbio i požar u jednom stanu u zgradi u C-fazi naselja Alipašino Polje.

Vrlo brzo su na mesto požara upućene i vatrogasne ekipe, te se trenutno u ulici Geteova na broju 2 nalaze tri vatrogasne ekipe koje pokušavaju ugasiti požar. Iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo potvrđeno je da je eksplodirala plinska boca.

(RadioSarajevo.ba, Faktor.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track