(VIDEO) POLICIJA ZNA KO SE OKOMIO NA GRUJIČIĆA: Pretnje smrću stigle s poznate adrese
Foto: Printscreen YouTube/RTRS

Istraga

(VIDEO) POLICIJA ZNA KO SE OKOMIO NA GRUJIČIĆA: Pretnje smrću stigle s poznate adrese

Bosna i Hercegovina -

Iz Centra javne bezbednosti Bijeljina danas je potvrđeno da policija u Srebrenici vodi istragu nakon pretećih poruka kandidatu za načelnika te opštine Mladenu Grujičiću.

Njemu i njegovoj porodici stigle su dve preteće poruke.

"Pratićemo i tebe i muža od danas još. Imate pozdrav oboje. Pamet u glavu...", pisalo je u prvoj poruci, koja je stigla na mobilni telefon Grujičićeve supruge.

Poruka na mobilnom Grujičićeve supruge (Foto: Prinscreen YouTube)
Poruka na mobilnom Grujičićeve supruge (Foto: Prinscreen YouTube)

"U drugoj koja je stigla na moj broj prete da će me zaklati, proterati iz Srebrenice, da je bolje da se sam selim... Meni i mojoj deci psuju srpsku majku, tu je još niz pretnji, uvreda...", rekao je Grujičić za Kurir.

SRBINU NE PRAŠTAJU SREBRENICU Grujičić: Opet su mi noćas pretili da će zaklati i mene i decu

Pretnje smrću stigle su Grujičiću sa, kako kaže, poznate adrese, javlja RTRS. U toku je utvrđivanje činjeničnog stanja i identifikovanje počinilaca.

"Naravno da se posle svega osećam nesigurno. Ali, poručujem svima, da neću odustatiti i zbog sećanja na mog oca koji je početkom rata stradao u Srebrenici, ali i zbog građana koji su glasali za mene, zbog svih građana Srebrenice koji imaju pravo na bolji život", kazao je Grujičić za Kurir.

Ove pretnje smrtću prvi je osudio predsednik SO Srebrenice Miloš Milovanović, koji je pozvao policiju da istraži slučaj.

"Pretnje moraju da se zaustave i nikome u Srebrenici ne sme da se preti, pa ni novom načelniku Mladenu Grujičiću", naglasio je Milovanović.

GRUJIČIĆ POVEĆAO PREDNOST

Prednost Mladena Grujičića u odnosu Ćamila Durakovića povećala se za još 2.000 glasova posle završetka obrađivanja glasova na još dva glasačka mesta u Srebrenici, objavljeno je na sajtu CIK

"Sve je urađeno kako treba i pobeda Grujičića ne dolazi u pitanje", kaže predsednik SO Srebrenice Miloš Milovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track