(VIDEO) ZBOG MALE JELENE (2) PLAČE CELA CRNA GORA: Devojčica umrla jer majka nije imala za lekove!
Foto: Printscreen Facebook

Užas

(VIDEO) ZBOG MALE JELENE (2) PLAČE CELA CRNA GORA: Devojčica umrla jer majka nije imala za lekove!

Crna Gora -

Smrt malene Jelene Bogavac (2) iz Podgorice, koja je umrla od posledica dijebetesa jer njena majka nije imala novca za lekove, rasplakala je čitavu Crnu Goru ali i region.

Vest o smrti devojčice na društvenim medijima se vrlo brzo proširila nakon objave humanitarne organizacije Banka Hrane, koja je pozvala na pomoć porodici.

Marijana, samohrana majka tri devojčice, bila je korisnik socijalne pomoci, dok naknada nije ukinuta. A kada se to desilo, stoji u objašnjenju, bila je u velikim finansijskim problemima mesecima unazad. Pokušavala je da radi i zaradi ali nije bilo dovoljno.

"Bile su bez struje zbog neredovnog plaćanja računa. Prećeno im je iseljavanjem iz podstanarskog stana zbog dugovanja", navodi se u objavi Banke Hrane.

Najmlađa Marijanina ćerka, Jelena nasledila je šećer od oca koji ih je napustio, i pre dva dana nađena je potpuno modra.

Vest o smrti male Jelene pokrenula je lavinu komentara i nezadovoljstva sistemom socijalne zaštite, kao i pozivanja nadležnih na odgovornost. Građani su se okupili u centru Podgorice kako bi upalili sveće za preminulu devojčicu, ali i skrenuli pažnju da se ovakve tragedije mogu sprečiti.

Kurir.rs / CDM.me

Foto: Facebook / Banka Hrane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja