AMERIČKI GUVERNER: Svi vole Crnu Goru, ona bi da bude prijatelj svima (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

U POSETI PODGORICI

AMERIČKI GUVERNER: Svi vole Crnu Goru, ona bi da bude prijatelj svima (VIDEO)

Crna Gora -

Ako je Crna Gora prijatelj svima, Mejn želi da bude partner Crne Gore, poručio je guverner te američke savezne države. Navodi da Crnu Goru svi vole.

Svi vole Crnu Goru bez obzira na poteškoće na Balkanu tokom proteklih godina, izjavio je u video intervjuu guverner američke savezne Države Mejn, Pol Lepejdž.

"To je dobro, jer ako je Crna Gora prijatelj svima, Mejn želi da bude partner Crne Gore", rekao je Lepejdž tokom svoje posete Podgorici, navodi se na zvaničnom sajtu američke ambasade u tom gradu.

Američki predsednik Donald Tramp ranije danas je izjavio da je narod Crne Gore "veoma agresivan" i da bi NATO mogao da dozvoli da mala zemlja kao što je Crna Gora započne treći svetski rat.

Crna Gora i Mejn imaju partnerstvo koje traje već 12 godina, a prvo je, kako kaže guverner, partnerstvo počelo kao pomoć tokom prirodnih nepogoda i pri upravljanju vanrednim situacijama, kao i u oblasti bezbednosti granica i saradnje sa policijom.

"Smatram da kako se ta sardanja razvija, tako ulazi u novu fazu. Pre svega mislim na saradnju u oblasti obrazovanja, kulture i ekonomije. Nadam se da će naše dve države, Mejn i Crna Gora, razviti dobre ekonomske, trgovinske odnose. Mi ćemo uskoro početi sa prodajom crnogorskih vina u Mejnu, tako da počinjemo i tu vrstu saradnje", rekao je Lepejdž.

Smatra da bi bilo "odlično" ako bi se saradnja Mejna i Crne Gore razvijala i u učenju jezika.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track