CRNOGORCI ODGOVORILI TRAMPU: U današnjem svetu nije bitno koliko ste veliki ili mali
Foto: Tviter/Vlada Crne Gore

ĐETIĆI UZVRAĆAJU

CRNOGORCI ODGOVORILI TRAMPU: U današnjem svetu nije bitno koliko ste veliki ili mali

Crna Gora -

Crna Gora je ponosna na svoju istoriju i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regionu i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije.

Iz Vlade Crne Gore, kako su objasnili, poslali su saopštenje, uvažavajući interesovanje brojnih domaćih i inostranih medija da se odredi u vezi sa izjavom predsednika SAD Donalda Trampa datoj u intervjuu TV Foks.

U saopštenju se navodi da je Crna Gora zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i porodica.

"Država koja je prva u Evropi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO i kandidat za Evropsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na evropskom kontinentu već širom sveta, zajedno sa američkim vojnicima u Avganistanu. Mi gradimo prijateljstva, a ni jedno nismo izgubili, ujedno sposobni da hrabro i odlučno branimo i odbranimo sopstvene nacionalne interese. U današnjem svetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj meri baštinite vrednosti slobode, solidarnosti i demokratije. Zbog svega ovog prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je snažno i trajno", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Printscreen/ Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track