DOBRO DOŠLI NA PRVU LINIJU BORBE ZA PROPAST SVETA! Američki novinar došao u Crnu Goru i NIJE MOGAO DA VERUJE ŠTA JE ZATEKAO (VIDEO)
Foto: Reuters / Leah Millis, Profimedia

urnebesno

DOBRO DOŠLI NA PRVU LINIJU BORBE ZA PROPAST SVETA! Američki novinar došao u Crnu Goru i NIJE MOGAO DA VERUJE ŠTA JE ZATEKAO (VIDEO)

Crna Gora -

Reporter CNN Nik Peton Volš posetio je Crnu Goru nakon izjave američkog predsednika Donalda Trampa kako Crna Gora može da izazove Treći svetski rat.

"Dobro došli na prvu liniju fronta, u militantnu Crnu Goru", sarkastično najavljuje Volš u reportaži uz kadrove Boke Kotorske, zaliva na Crnogorskom primorju. Nakon toga je upitao nekoliko stanovnika šta misle o toj Trampovoj najavi.

"Ne znam šta da kažem. To je zaista glupo", rekla je prodavačica sladoleda, a slično je reagovao i jedan konobar. Na pitanje reportera ide li ona da započne Treći svetski rat, mlađa prolaznica odgovorila je: "Ne, idem da popijem kafu."

Podsetimo, Tramp je nakon sastanka sa Vladimirom Putinom u razgovoru za Foks Njuz Crnu Goru opisao kao "malu i vrlo agresivnu zemlju".

"Zašto bi moj sin branio Crnu Goru u slučaju napada?" pitao je novinar Trampa, na što mu je američki predsjednik odgovorio da je samom sebi postavio isto pitanje.

"Crna Gora je mala zemlja sa snažnim ljudima - vrlo snažnim i agresivnim ljudima koji mogu delovati agresivno. Čestitam, ušli smo u Treći svetski rat", zaključio je Tramp.

Iz crnogorske vlade odgovorili su mu da oni pridonose miru i stabilnosti, ne samo na evropskom kontinentu nego i u celom svetu.

"Izgrađujemo prijateljstva, nijedno nismo izgubili odvažno štiteći naše nacionalne interese", dodali su u saopštenju. Podgorica je naglasila da su prijateljstvo i savez Crne Gore i SAD-a snažni i neraskidivi.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track