OPREZ! IZBEGAVAJTE KUPANJE NA ADI BOJANI: Turistima u Crnoj Gori zabranjeno kupanje na ovim mestima!
Foto: Profimedia

OPASNO

OPREZ! IZBEGAVAJTE KUPANJE NA ADI BOJANI: Turistima u Crnoj Gori zabranjeno kupanje na ovim mestima!

Crna Gora -

Javno preduzeće Morsko dobro i Crveni Krst Crne Gore apelovali su na posetioce plaža da poštuju pravila ponašanja, zbog svoje bezbednosti i ugodnog boravka.

Oni su kazali da su uređena kupališta organizovana i da pružaju sve neophodne uslove kupačima i turistima, a da je jedan od uslova i organizacija spasilačke službe, koja podrazumeva angažovanje spasioca sa važećom Legitimacijom za spašavanje na vodi.

"Kupanje na drugim delovima obale nije preporučljivo, pogotovo na ušću reke Bojane gde postoji potencijalna opasnost od jakih struja i naglih promena dubina", naveli su iz tih ustanova.

Kako su dodali, jake struje i veliki talasi na području Velike plaže i Ade Bojane u Ulcinju zahtevaju da kupači budu posebno obazrivi.

Naglašavaju da, iako su na svim uređenim kupalištima na crnogorskom primorju prisutni spasioci na vodi, sami kupači moraju da vode računa o svojoj bezbednosti.

Svi kupači, prema njihovim rečima, treba da prate signale i upozorenja spasioca i na taj način primaju informaciju o trenutnoj bezbednosti u vodi.

Iz Crvenog krsta, između ostalog, savetuju kupačima da odmah napuste vodu ako su na spasilačkim kulama istaknute crvene zastavice.

Kurir.rs/ RTCG

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track