ŠOKANTNA ODBRANA MARIJA MILOŠEVIĆA: Njegov advokat tvrdi da je on zapravo Miroslav Kostić sa Kosova
Foto: Vijesti

osumnjičen za ubistvo đuričkovića

ŠOKANTNA ODBRANA MARIJA MILOŠEVIĆA: Njegov advokat tvrdi da je on zapravo Miroslav Kostić sa Kosova

Crna Gora -

Podgoričanin Mario Milošević branio se ćutanjem posle hapšenja u Prištini po poternici koja je za njim bila raspisana zbog ubistva Cetinjanina Radomira Đuričkovića, tvrdeći da on nije ta osoba, navodi se u obrazloženju rešenja prištinskog Osnovnog državnog tužilaštva Odeljenja za organizovani kriminal kojim mu se određuje jednomesečni pritvor.

Miloševićev advokat Arsim Biljali tvrdio je da njegov klijent nije osoba za kojom je raspisana poternica već Miroslav Kostić, žitelj Kosova.

Dokumenta na ime Miroslava Kostića pronađena su kod Miloševića posle hapšenja, ali Biljali tvrdi da nije reč o falsifikovanim ispravama.

Tokom saslušanja Milošević je samo kazao da nema šta da doda i oduzme onome što je saopštio njegov advokat.

foto: Uprava policije

"Ukazujemo da se u optužnici navodi pogrešan identitet mog branjenika, kao da oružje i droga koji su zaplenjeni u automobilu pripadaju Miroslavu Kostiću. Zaplenjeni narkotici su bili namenjeni za ličnu upotrebu, a ne za prodaju, dok je oružje služilo za njegovu zaštitu“, navodi advokat, zahtevajući da se Miloševiću zbog toga ne određuje pritvor.

"S obzirom da je moj klijent žitelj Kosova i adresa stanovanja mu je na Kosovu, tražimo od suda da mom klijentu odredi alternativne kaznene mere kao što je kućni pritvor“, zahtevao je Miloševićev advokat.

foto: Uprava policije

On je tražio i da se obavi lekarski pregled njegovog klijenta, tvrdeći da je policija prilikom hapšenja primenila prekomernu i nepotrebnu silu.

"Za koju nije bilo potrebe jer se nije opirao hapšenju. Tražim da se moj klijent pregleda, jer su zbog prekomerne sile tokom hapšenja prekršena njegova ljudska prava i slobode”, navodi se.

Miloševićevo hapšenje usledilo je nakon dvomesečnog operativnog rada u akciji koja je izvedena sa kosovskom policijom. Osim Miloševića, 18. jula uhapšen je i 31-godišnji Đorđe Pavićević, za kojim se tragalo od početka jula nakon što je pobegao iz psihijatrijske bolnice u Dobroti.

Radomir Đuričković
Radomir Đuričkovićfoto: Vijesti.me

Za razliku od Miloševića ovaj Nikšićanin je pred prištinskim nadležnim organima izneo svoju odbranu i priznao da je pobegao s lečenja. Pojasnio je da je četiri dana pre hapšenja došao na Kosovo, tako što je granicu prešao sa pasošem koji se vodi na njegovog brata.

"Iz Beograda je autobusom doputovao na Kosovo gde je došao kod Miroslava, kojeg mu je preporučio drug iz Crne Gore. Tokom policijske intervencije u ruci je imao pištolj”, stoji u rešenju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Vijesti/Filip Roganović

Njegov advokat je takođe tvrdio da je tokom hapšenja bilo kršenja ljudskih prava tražeći da se njegovom klijentu zbog psihičkih problema obezbedi medicinski tretman, kao i da se do ekstradicije pusti na slobodu.

Zajedno sa Miloševićem i Pavićevićem uhapšeni su još Strahinja Danković i Laureta Ziba.

U rešenju kojim se određuje pritvor, navodi se da je u "mercedesu ML" koji je pripadao Miloševiću, a u kome su se nalazili Pavićević i Ziba, pronađen pištolj „CZ 99“, 101 metak tog kalibra i 25 grama marihuane. Tokom pretresa stana u kome se nalazio Strahinja Danković pronađeno još 2,1 kilogram droge.

Zbog optužbe da su 10. oktobra 2016. godine učestvovali u ubistvu Radomira Đuričkovića, poternice su bile raspisane za Igorom Mašanovićem i Vukanom Vujačićem. Njih je kosovska policija uhapsila dva dana nakon hapšenja Miloševića.

Prema optužnici, smrtonosne hice u Đuričkovića ispalio je optuženi Mašanović. Mario Milošević navodno je dao novac za kupovinu automobila kojim je u noći ubistva upravljao optuženi Vujačić.

Vijesti su juče kontaktirale Miloševićevog advokata Arsima Biljalija kako bi saznale da li je pokrenut postupak ekstradicije, ali je on bio kategoričan da nije advokat kog tražimo.

Nakon što mu je predočio da su Vijesti upoznate s činjenicom da je Milošević koristio lažni identitet, advokat je dodao da nema šta da kaže i prekinuo vezu.

Laureta Ziba rekla je da joj je Miroslav Kostić momak i da ga je upoznala u diskoteci, kao i da “Mira zna kao dobrog čoveka”. Tvrdila je da ne zna odakle droga i oružje u stanu.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track