BIVŠI GRADONAČELNIK BUDVE PUŠTEN NA SLOBODU: Rajko Kuljača napustio Spuž 6 meseci pre isteka kazne!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

sud prihvatio molbu

BIVŠI GRADONAČELNIK BUDVE PUŠTEN NA SLOBODU: Rajko Kuljača napustio Spuž 6 meseci pre isteka kazne!

Crna Gora -

BUDVA - Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača danas je izašao iz zatvora u Spužu. Kuljaču su ispred zatvora sačekali članovi porodice.

Viši sud u Podgorici prihvatio je molbu Kuljače i doneo rešenje o njegovom uslovnom puštanju na slobodu. Kuljača, koji je odslužio dve trećine zatvorske kazne, danas je napustio spušku ćeliju i nalazi se na uslovnoj slobodi.

Odlukom suda nekadašnjem prvom čoveku metropole turizma skraćena ja zatvorska kazna za šest meseci. On je krajem maja prošle godine otišao na izdržavanje dvoipogodišnje zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog malverzacija u aferi "Zavala" sa još desetak opštinskih službenika i članova komisije oštetili opštinsku kasu za 820 hiljada evra.

Imajući u vidu da se Kuljača dobro vladao tokom izdržavanja kazne, sud je prihvatio sve činjenice koje su zastupnici u molbi izneli da mu se odobri uslovni otpust.

Presudom Apelacionog suda, koju je sudija Milić Međedović donio u decembru 2016, Kuljača je osuđen na dvije i po, dok je ne­ka­da­šnji se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za in­ve­sti­ci­je Op­šti­ne Bu­dva Dra­gan Ma­ro­vić dvi­je go­di­ne zatvora, jer su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist preduzeću "Zavala invest", a oštetili opštinsku kasu za 820 hiljada eura.

Kuljača je inače, bio i ključni svedok saradnik istražiteljima Specijalnog državnog tužilaštva koji su procesuirali budvansku kriminalnu grupu na čijem je čelu bio visoki funkcioner DPS Svetozar Marović u osam korupcionaških afera, kojima je opštinska kasa oštećena za više desetina miliona evra.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track