TUŽILAŠTVO PRIZNALO: Žrtva rata klanova i dalje bez pravde! Još se ne zna ko je ispalio smrtonosne hice u Ivana!
Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

POSLE GODINU DANA

TUŽILAŠTVO PRIZNALO: Žrtva rata klanova i dalje bez pravde! Još se ne zna ko je ispalio smrtonosne hice u Ivana!

Crna Gora -

Ni posle više od godinu dana ne zna se ko je iz automatske puške ispalio smrtonosne hice u Podgoričanina Ivana Nedovića, slučajnu žrtvu rata zavađenih crnogorskih klanova.

Tog 8. septembra 2017. u rafalnoj paljbi ranjen je i kontroverzni Podgoričanin Milić Minja Šaković, koji je sedeo za stolom u kafeu Auto Zete sa Nedovićem i za koga istražioci veruju da je bio prava meta napada.

Državna tužiteljka Lepa Medenica, portparolka Višeg tužilaštva, obavestila je Vijesti da se ubica i dalje vodi kao NN osoba.

"Obaveštavam vas da je u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran predmet povodom događaja kada je od strane NN lica lišen života I.N., dok je lice M.Š. tom prilikom zadobilo povrede i predmet se nalazi u fazi izviđaja. Takođe vas obaveštavam da je u ovom tužilaštvu formiran predmet protiv D.S. i V.L. zbog krivičnog dela prikrivanja, i, nakon završenog izviđaja, predmet je dostavljen na dalje postupanje Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću“, navodi se u saopštenju.

foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Ivan Nedović je izrešetan sa 9 metaka

Vijesti navode da je sigurno da je i ovo ubistvo povereno plaćenim ubicama, koje klanovi obično angažuju iz zemalja regiona, uglavnom iz Bosne.

Pucnjava u kojoj je ubijen Ivan Nedović bila je kao u gangsterskom filmu: sivi "be-em-ve" inostranih registarskih tablica zaustavio se oko 12.30 sati ispred objekta Auto Zete, a sa suvozačevog mesta izašao je maskirani mušakarac, dotrčao do bašte lokala ograđene staklom i iz automata ispalio rafal koji je pokosio Nedovića i Šakovića za kafanskim stolom.

Dobro obavešteni izvor Vijesti tvrdio je da je Šaković, navodni član škaljarskog kriminalnog klana, preživio zahvaljujući bratu Marku, koji se bacio preko njega i oborio ga na pod. Šaković je navodno toga dana došao da mu operu automobil i okončanje tog posla čekao je u kafiću koji posluje u okviru Auto Zete, koje je vlasništvo oca pokojnog Nedovića.

Pokušaj ubistva Šakovića navodno je nastavak kokainskog rata koji besni već četvrtu godinu.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja