TEROR U BIJELOJ: Monstrum pobacao otrov po naselju punom dece I NIKO GA NE SKLANJA! 30 mačaka umrlo u najgoroj agoniji! (FOTO)
Foto: Vijesti.me/Slavica Kosić

sve stoji tako 7 dana

TEROR U BIJELOJ: Monstrum pobacao otrov po naselju punom dece I NIKO GA NE SKLANJA! 30 mačaka umrlo u najgoroj agoniji! (FOTO)

Crna Gora -

U naselju Bijela školjka u Bijeloj pre sedam dana otrovano je 30-ak mačaka i jedan pas, a po trotoarima i oko zgrada, gde ima mnogo dece, još leže otrovni mamci.

Aktivistkinja za zaštitu životinja Biljana Tošić procenjuje da je otrovano blizu 30 mačaka, jer su leševe nalazili nekoliko dana.

Tošićeva kaže da je zvala nadležne, ali da su sporo reagovali i sporadično očistili prostor. Plaši se da bi se od zaostalog otrova mogle otrovati još neke životinje, ali još više strahuje za decu koja se igraju u tom prostoru.

foto: Vijesti.me/Slavica Kosić

Iz Sekretarijata za komunalne delatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost nisu odgovorili da li su sklonili sav otrov i da li su dezinfikovali zajedničke prostorije i zemljište na kome su nađene uginule mačake.

Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom koje vodi ovaj slučaj, nakon nalaza obdukcije uginulih životina i analize otrova, trebalo bi da utvrdi ko je odgovoran za masovno trovanje životinja.

Ubijanje i mučenje životinja je krivično delo za koje su predviđene novčane kazne od 600 evra do godinu dana zatvora. Posljednjih godina u Herceg Novom nije zabeleženo masovno trovanje životinja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Vijesti.me/Slavica Kosić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track