POTPUNI KOLAPS U PODGORICI: Kuća uništena posle udara groma, veći deo grada bio bez struje, haos i u saobraćaju (FOTO, VIDEO)
Foto: Vijesti/Savo Prelević

NEVREME NAPRAVILO PROBLEME

POTPUNI KOLAPS U PODGORICI: Kuća uništena posle udara groma, veći deo grada bio bez struje, haos i u saobraćaju (FOTO, VIDEO)

Crna Gora -

Kuća Dragoljuba Krgovića izgorela je u blizini trafo-stanice u podgoričkom naselju Zagorič. Vatra još gori, a Krgović kaže da je uzrok požara grom i strujni udar.

Olujni vetar proširio je vatru na rastinje oko trafo-stanice u Zagoriču zbog čega su preventivno isključili struju, pa je veći deo grada ostao bez napajanja električnom energijom.

Bio je aktivan i požar u Donjoj Gorici, a jaki udari vetra otežavali su intervencije vatrogasaca.

foto: Vijesti/Savo Prelević

U Doljanima i u Maslinama vatra je zahvatila pomoćne objekte. Pretpostavlja se da je uzrok požara strujni udar, na terenu je veliki broj vatrogasnih ekipa.

Kako je Vijestima rečeno, ekipe rade na otklanjanju kvara.

foto: Vijesti/Savo Prelević

Bez struje su bili delovi grada preko Morače, centar, Zabjelo, Zagorič, a naselja su struju postepeno dobijala. Zbog nestanka struje ne rade ni semafori na prometnim raskrsnicama, pa je u gradu saobraćajni kolaps.

Građani javljaju da je na pojedinim lokacijama severni vetar srušio delove fasada.

foto: Čitalac Vijesti

Nekoliko borova je palo pod naletima vetra u Tološima na saobraćajnicu, zbog čega se saobraćaj otežano odvija i u tom delu grada. Ekipe gradskih službi uklanjaju drveće koje je palo na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Gradonačelnik Ivan Vuković takođe je na terenu i obilazi ugrožena područja.

U Podgorici je duvao vetar jačine oko 80 km na sat.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track