MOJKOVČANI POKAZALI ZUBE ZIMI: U ovom gradu komunalci spremno dočekuju sneg, a deca se utrkuju ko će da baci đubre! (FOTO)
Foto: Printscreen CdM

mašta može svašta

MOJKOVČANI POKAZALI ZUBE ZIMI: U ovom gradu komunalci spremno dočekuju sneg, a deca se utrkuju ko će da baci đubre! (FOTO)

Crna Gora -

MOJKOVAC - Oslikani snegočistač i kontejneri širom grada, cveće na sve strane i 3D pešački prelazi samo su deo kreativnih poslova koje obavlja Komunalno preduzeće Gradac iz Mojkovca.

Vrednim radnicima ovog preduzeća definitivno ne nedostaje mašte, talenta i kreativnosti u nameri da svoj grad učine lepšim mestom za život i kod građana probude ekološku svest. I zaista su uspeli u tome.

foto: Printscreen CdM

U susret zimi, vredni komunalci iz ovog grada na severu oslikali su snegočistače uz jasnu poruku “Zima još nije pokazala zube, ali zato mi jesmo”.

No, nisu se samo na tome zaustavili pa su i kontejnere učinili šarenijim i zanimljivijim i oni su dobili potpuno drugačiji, novi izgled. Kako kaže direktor Komunalnog Predrag Smolović za CdM, sve to pozitivno utiče na nove generacije i decu koja polako uče o zaštiti životne sredine.

foto: Printscreen CdM

“Roditelji mi često govore kroz šalu da se deca utrkuju ko će da baci smeće, i da svaki dan traže bilo šta po kući i govore “Idem do kontejnera da bacim đubre”. Drago mi je što smo uspeli da probudimo ekološku svest kod najmlađih građana”, ističe on.

Najbolje što mogu rade za njihov grad, pa je tako urađen i prvi 3D pešački prelaz u ulici Vojislava Šćepanovića.

foto: Printscreen CdM

“To je bila problematična ulica, pa smo izveli ovaj simpatičan eksperiment koji se pokazao kao vrlo efikasan. Građani su u glavi stvorili naviku da taj prelaz moraju da poštuju, kao i sva ostala saobraćajna pravila”, dodaje on.

Između ostalih akcija Komunalno je prošle godine pokrenulo i akciju "Otkos za ponos" kada je preko 200 kosača, zvanično najviše na jednom mestu u Evropi, kosilo nekadašnje jalovište u Mojkovcu.

Kurir.rs/CdM

Foto printscreen CdM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track