CRNA GORA ODAHNULA, JUTROS JE STABILNO VREME: Cele noći ispumpavali vodu iz poplavljenih kuća, zgrada i hotela
Foto: Slavica Kosić

ZASAD BEZ KIŠE

CRNA GORA ODAHNULA, JUTROS JE STABILNO VREME: Cele noći ispumpavali vodu iz poplavljenih kuća, zgrada i hotela

Crna Gora -

Na crnogorskom primorju jutros je stabilna situacija posle jučerašnjeg nevremena koje je izazvalo poplave u Herceg Novom, Kotoru i Budvi.

Iz hercegnovske Službe zaštite i spasavanja kažu da tokom noći nije bilo većih padavina i da su ispumpavali vodu iz mnogih kuća i privatnih objekata koji su poplavili.

foto: Slavica Kosić

Zbog štete koju je kiša napravila, oko 200 Novljana zatražilo je pomoć, saopštio je načelnik tamošnje Službe zaštite Zlatko Ćirović posle sinoćnje sednice Štaba za vanredne situacije. U Herceg Novom su sinoć izbila tri manja požara na Savini i Igalu zbog problema sa instalacijama.

Pričinjena je šteta u hotelima "Residence" u Pržnu i i "Oaza" u Budvi. Voda je prodrla i u kancelarije TO Budva na šestom spratu TQ Plaza. Tokom noći, voda je napunila i korito Grđevice. Put Budva - Tivat ponovo je jutros otvoren.

Delovi grada bili su sinoć u mraku, ali se kasnije stanje popravilo.

foto: privatna arhiva

Iz hotela "Oaza"

I u Kotoru je jutros bolje.

"Noć je protekla mirno, vatrogasci nisu imali nekih većih poslova. Intezitet kiše je smanjen, tako da se nadam da će tokom dana prestati. Svi pripadnici Službe zaštite u Dobrovoljnom društvu Perast su u punoj aktivnoj pripravnosti", kazao je komandir kotorske Službe i spasavanja Kotor, Maksim Mandić.

foto: Čitalac Vijesti.me

Obilna kiša i vetar izazvali su juče kolaps u Bokokotorskom zalivu, a voda je prodrla u privatne kuće, stambene i privredne objekte i škole. Najkritičnije je bilo u u Kotoru, gde je kiša preplavila šetalište, kao i u Radanovićima, Prčanju, Stolivu i Dobroti, gde je voda preplavila puteve i otežala prilaz brojnim objektima i kućama.

Najveću akciju pripadnici Službe spasavanja imali su u Radanovićima, gde je evakuisano više od 100 dece iz škole za strance.

Evo kako je to izgledalo:

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Slavica Kosić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track