POBEGAO ZEMUNAC UČESNIK PUCNJAVE U KOJOJ JE UBIJEN PRIPADNIK CRVENIH BERETKI: Ljubomir Lazić teško je ranjen u vatrenom okršaju, iznenada pušten iz pritvora pa zbrisao iz Crne Gore! (FOTO)
Foto: Kurir.rs

potraga

POBEGAO ZEMUNAC UČESNIK PUCNJAVE U KOJOJ JE UBIJEN PRIPADNIK CRVENIH BERETKI: Ljubomir Lazić teško je ranjen u vatrenom okršaju, iznenada pušten iz pritvora pa zbrisao iz Crne Gore! (FOTO)

Crna Gora -

Crnogorska policija intenzivno traga za državljaninom Srbije Ljubomirom Lazićem (46) iz Zemuna, koji je teško ranjen u pucnjavi koja se dogodila u Potkrajcima kod Bijelog Polja 13. avgusta ove godine. Tada je ubijen Željko Pavkov (47) iz Srbobrana.

On se tereti za krivična dela teško ubistvo u pokušaju zbog čega je i bio iza rešetaka. Međutim, nedavno je pušten iz pritvora što je iskoristio da napusti Crnu Goru.

Sve ovo je unelo nove kontroverze u okršaj čiji je Lazić bio akter, a u kom je ubijen Željko Pavkov (47) iz Srbobrana, bivši pripadnik JSO, koga je ubio Bjelopoljac Elvis Ćatović (32). Ćatović se tereti i za pokušaj ubistva Lazića u naselju Potkrajci kod Bijelog Polja ispred svoje porodične kuće, 13. avgusta ove godine.

foto: Printscreen Facebook

Iznenadno puštanje Lazića iz pritvora je usleilo posle istrage u kojoj je utvrđeno da nije učestvovao u vatrenom obračunu, već da je ranjen s leđa, a ne u međusobnoj razmeni vatre.

Inače, Vrhovni sud je prihvatio predlog bjelopoljskog Višeg državnog tužilaštva i produžio pritvor Ćatoviću još tri meseca. Da podsetimo državljanin Srbije Željko Pavlov ubijen je, dok je Ljubomir Lazić takođe državljanin Srbije teže ranjen u pucnjavi koja se sat nakon ponoći dogodila u Bijelom Polju.

foto: Printscreen Facebook

Ćatović je rekao da je pucao u dvojicu srpskih državljana, za koje se veruje da su ilegalno ušli u Crnu Goru jer u samoodbrani. On je je na saslušanju izjavio i da ne poznaje dvojicu muškaraca i da ne zna zbog čega su ga napali i ranili.

Ljubomir Lazić (46), ortak Željka Pavkova, bivšeg pripadnika JSO koji je ubijen prilikom obračuna sa Bijelopoljcem Elvisom Ćatovićem, uhapšen je zbog planiranja ubistva pomenutog Crnogorca.

Kako se sumnja, Lazić je sa Željkom Pavkovim Lalom (47) iz Srbobrana, nekadašnjim pripadnikom "crvenih beretki" otišao u Bijelo Polje s namerom da ubiju Ćatovića, ali je u međusobnom vatrenom obračunu Ćatović ubio Pavkova, dok je Lazića ranio.

Kurir.rs/CdM

Foto Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track