DRAMA U CRNOJ GORI POSLE PONIŠTAVANJA PODGORIČKE SKUPŠTINE I HAPŠENJA MEDOJEVIĆA! Andrija Mandić: Na ivici smo građanskog rata!
Foto: Profimedia

oGLASIO SE dEMOKRATSKI FRONT

DRAMA U CRNOJ GORI POSLE PONIŠTAVANJA PODGORIČKE SKUPŠTINE I HAPŠENJA MEDOJEVIĆA! Andrija Mandić: Na ivici smo građanskog rata!

Crna Gora -

Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu posle glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina uhapšen i odveden u zatvor u Spužu, rekao je Mandić

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić rekao je večeras da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata.

On je to poručio na pres konferenciji DF ispred Skupštine Crne Gore pošto je večeras uhapšen jedan od lidera tog političkog saveza Nebojša Medojević.

"Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu posle glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina uhapšen i odveden u zatvor u Spužu.

Očigledno je realizovana namera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procenili da nije svedočio onako kako su se nadali, a ovde vidite da stoji još jedna marica koja čeka Milana Kneževića kako bi i njega poveli u zatvor", rekao je Mandić.

On je dodao da je ovo skandalozna odluka.

"Mi smo zatražili hitan sastanak sa predsednikom Parlamenta Ivanom Brajovićem i mi ćemo nakon ove konferencije otići na taj razgovor. U razgovoru s Brajovićem tražićemo da obavimo razgovor i sa predsednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem i sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Ovo je nešto što se još nikad nije desilo u Crnoj Gori, da se poslanik za izgovorenu reč, bez skidanja imuniteta stavlja u zatvor. Ovo je prvorazredni skandal i po proceni DF, Crna Gora se nalazi na ivici građanskog rata. To ćemo saopštiti sada predsedniku Parlamenta, predsedniku Vlade i predsedniku države.

Mi smo videli po ovoj rezoluciji da neko želi da izazove sukobe, da neko želi da dođe do oružanih sukoba. Mi to ne želimo, mi se protivimo takvim namerama, ali prosto život i namere diktatora idu u pravcu građanskih sukoba. Mi se ni najmanje nismo uplašili, pošto znamo da se ni Nebojša Medojević nije uplašio, kao što se ni Milan Knežević ne plaši svega što sledi, ali nakon razgovora sa Brajovićem ćemo se ponovo obratiti", rekao je Mandić.

On je kazao i da će poslanik DF Milan Knežević ostati u Skupštini.

"On je želio da izađe ali je dobio savet i podršku da nam je vrlo važno da on bude u Skupštini. Da smo znali da će se ovo desiti sa Nebojšom Medojevićem, ni on ne bi napuštao Parlament.

On je danas više puta tražio odgovore na jučerašnja praćenja od strane predstavnika MUP. Niko nije želio da odgovori o čemu se radi. Nismo vrovali da će doći do ovoga, ovo je nešto najstrašnije što se desilo u Crnoj Gori. Mislim da neke tvrde glave precenjuju njihovu moć i potcjenjuju otpor koji može da usledi u Crnoj Gori", rekao je Mandić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track