ZAVRŠEN PROTEST DEMOKRATSKOG FRONTA: Vlast Medojeviću ugrožava život! Ako se to ne reši ZAPALIĆEMO BAKLJU SLOBODE!
Foto: Vijesti.me/Samir Kajošević

poruka

ZAVRŠEN PROTEST DEMOKRATSKOG FRONTA: Vlast Medojeviću ugrožava život! Ako se to ne reši ZAPALIĆEMO BAKLJU SLOBODE!

Crna Gora -

Vlast u Crnoj Gori izlaže riziku život Nebojše Medojevića, izjavio je večeras na protestu u Podgorici jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i pozvao Ustavni sud da sutra pruži jasan odgovor na žalbu koja je podneta na određivanje zatvorske kazne dvojici poslanika tog političkog saveza.

"Čekamo odgovor, a ako se stvar ne završi, čitava Crna Gora će biti zapaljena bakljama slobode i spustiti se u Podgoricu", poručio je Mandić na protestnom skupu ispred Skupštine Crne Gore, organizovanom povodom hapšenja Medojevića, poslanika i jednog od lidera Demokratskog fronta, kao i mogućeg hapšenja poslanika Milana Kneževića.

Medojeviić je stupio u štrajk glađu, a u subotu je bio prebačen iz zatvora u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, jer mu je pogoršano zdravstveno stanje.

Crna Gora već duže vreme ide stranputicom, izjavio je Mandić na protestu i pozvao građane da dođu na novi protest zakazan za sredu.

"Možemo da promenimo Crnu Goru, treba da budemo hrabri", poručio je on.

Mandić je dodao da u sredu protesti počinju u svakom gradu. "Tamo ce ici naši poslanici i predvoditi proteste i u Pljevljima, i u Budvi, Herceg Novom, Nikšiću", rekao je on.

Osim lidera DF-a, na bini su bili i lider SNP-a Vladimir Joković i poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović koji je rekao da je tu jer brani pravo poslanika da budu slobodni ljudi, jer bi bili "slobodni u svakoj zemlji osim našoj".

"Ne valja da se gonimo ko zveri jer oni koji gone biće gonjeni. Tražićete zaštitu kao mi danas. Ne plašite se reči, nego da li ste takvi kao što govore", rekao je Danilović.

Osim članova DF i druge stranke su se pridružile protestu, a predstavnici DF-a su okupljenima podelili žute prsluke. Medojević je uhapšen prošle nedelje. U zatvoru je pošto je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je rekao da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju "Carine".

Medojević je kažnjen sa još dva meseca zatvora, jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih tvrdnji da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Podgorički mediji pišu da će Veće Ustavnog suda Crne Gore rešavati početkom naredne nedelje po žalbama advokata Medojeviča i Kneževića predloge za obustavu izvršenja pojedinačnih akata Višeg suda kojima je određena zatvorska kazna dvojici poslanika DF-a zbog odbijanja da svedoče u postupcima koji se protiv njih vode.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track